Lenovo en Xiaomi uit top 5 telefoonfabrikanten

Marktonderzoeksbureau IDC heeft een rapport gepubliceerd voor het eerste kwartaal van 2016. De top 3 blijft onveranderd, maar Lenovo en Xiaomi hebben de grafiek moeten verlaten.

Top blijft onveranderd

Het rapport laat zien dat er dit jaar al 334,9 miljoen smartphones verschepen zijn, een kleine groei ten opzichte van vorig jaar. Hoewel Samsung en Apple beide nog altijd een daling in verkoop ervaren, blijven de twee aan de top.

China neemt over

Resultaten van het onderzoek door IDC
Resultaten van het onderzoek door IDC

Nieuw in die top 5 zijn twee Chinese telefoonfabrikanten, Oppo en Vivo. Oppo staat momenteel op de vierde plaats, met 18,5 miljoen telefoons. Op de vijfde plek komt Vivo met 14,9 miljoen toestellen. Een verklaring hiervoor is dat deze fabrikanten in eigen land de concurrentie inhaalt. Dit komt door een verlaging van de koopkracht, die ertoe leidt dat de klanten op zoek gaan naar goedkopere alternatieven.

Middenmoot

Ondanks de afgenomen koopkracht lijkt het publiek behoefte te hebben aan high-end toestellen. Deze vallen buiten het bereik en dus wordt er gezocht naar smartphones die zich qua prijs onder de top bevinden en toch unieke features met zich mee brengen. Huawei, Oppo en Vivo zijn hier goed op ingespeeld en bieden een hoop producten rond de 250 dollar aan, terwijl de toestellen van Lenovo en Xiaomi zich in de categorie onder de 200 dollar bevinden. Dit blijkt toch net te laag.

Verassing

Ondanks de verklaringen komt het nieuws als een verassing. Xiaomi is al jaren onveranderlijk de snelst groeiende smartphone fabrikant. Bovendien nam Lenovo’s wereldwijde aanwezigheid met de aanschaf van Motorola gigantisch toe. Beiden hebben een hoop voor ons in petto heb aankomende jaar, dus wie weet wat het volgende rapport ons laat zien. Voor nu zijn de midrange-modellen het populairst, maar niets is zo veranderlijk als de smartphonemarkt (behalve het weer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters