Lenovo introduceert Vibe Z

Lenovo heeft vandaag de Vibe Z gepresenteerd. Het gaat om een phablet met een 5.5-inch Full HD-scherm, Snapdragon 800 processor, 2GB aan RAM en een 13-megapixel camera. De telefoon is één van de weinigen in zijn segment met de mogelijkheid om twee simkaarten te herbergen en zal waarschijnlijk een internationale lancering krijgen

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124750 pm

De Vibe Z heeft veel weg van de eerder aangekondigde Vibe X-telefoon van dezelfde fabrikant. Belangrijkste verschil is dat de Vibe X beschikt over een processor van MediaTek terwijl de Vibe Z voorzien is van een Snapdragon-SoC.

Ondanks dat de telefoon vooralsnog in China is aangekondigd zal hij hoogstwaarschijnlijk een internationale release krijgen. Fabrikant Lenovo heeft namelijk al aangekondigd dat er een variant van de telefoon met 4G/LTE-ondersteuning zal verschijnen.

Lenovo introduceert twee interessante speerpunten met de nieuwe telefoon. Allereerst claimt de fabrikant dat de camera uitstekende prestaties bij slechte belichting levert. Dankzij een speciaal algoritme, dubbele LED-flitser en een ‘backside illuminated sensor’ zal de Vibe X volgens de fabrikant betere resultaten dan de concurrentie gaan leveren. Daarbij heeft de front-facing camera een speciale groothoeklens met een hoek van 84 graden.

Ten tweede kan de Vibe X worden voorzien van een speciale cover. Qua design lijkt het hoesje op de S-Cover die we kennen van de telefoons van Samsung maar Lenovo heeft het haar implementatie voorzien van een kleine touchpad voor het gemakkelijk beantwoorden (of weigeren) van binnenkomende gesprekken.

Wanneer de telefoon in de winkels zal liggen, en met welke adviesprijs, is nog niet bekend. Lenovo laat weten binnenkort pre-orders voor het toestel te zullen gaan aannemen.

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124807 pm 

Bron: Lenovo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters