Lenovo introduceert Vibe Z

Lenovo heeft vandaag de Vibe Z gepresenteerd. Het gaat om een phablet met een 5.5-inch Full HD-scherm, Snapdragon 800 processor, 2GB aan RAM en een 13-megapixel camera. De telefoon is één van de weinigen in zijn segment met de mogelijkheid om twee simkaarten te herbergen en zal waarschijnlijk een internationale lancering krijgen

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124750 pm

De Vibe Z heeft veel weg van de eerder aangekondigde Vibe X-telefoon van dezelfde fabrikant. Belangrijkste verschil is dat de Vibe X beschikt over een processor van MediaTek terwijl de Vibe Z voorzien is van een Snapdragon-SoC.

Ondanks dat de telefoon vooralsnog in China is aangekondigd zal hij hoogstwaarschijnlijk een internationale release krijgen. Fabrikant Lenovo heeft namelijk al aangekondigd dat er een variant van de telefoon met 4G/LTE-ondersteuning zal verschijnen.

Lenovo introduceert twee interessante speerpunten met de nieuwe telefoon. Allereerst claimt de fabrikant dat de camera uitstekende prestaties bij slechte belichting levert. Dankzij een speciaal algoritme, dubbele LED-flitser en een ‘backside illuminated sensor’ zal de Vibe X volgens de fabrikant betere resultaten dan de concurrentie gaan leveren. Daarbij heeft de front-facing camera een speciale groothoeklens met een hoek van 84 graden.

Ten tweede kan de Vibe X worden voorzien van een speciale cover. Qua design lijkt het hoesje op de S-Cover die we kennen van de telefoons van Samsung maar Lenovo heeft het haar implementatie voorzien van een kleine touchpad voor het gemakkelijk beantwoorden (of weigeren) van binnenkomende gesprekken.

Wanneer de telefoon in de winkels zal liggen, en met welke adviesprijs, is nog niet bekend. Lenovo laat weten binnenkort pre-orders voor het toestel te zullen gaan aannemen.

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124807 pm 

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marc Hof -

  Lenovo ziet ook een meerwaarde in een lange gebruiksduur cq. een grote accu en zover als ik het begrijp zal deze foon waarschijnlijk met een 4000 mAh accu worden uitgerust en heeft ie bij mij de volle aandacht.

  1. Quasimodo -

   Misschien heb je slechte ervaringen met je huidige telefoon want ik zie niet echt een reden waarom je 4000 mAh nodig zou hebben.
   Mijn huidige telefoon heeft een 2000 mAh accu en daar haal ik fluitend 2 dagen mee met een screen on time van 6 uur. Ik kan er bovendien nog een 3000 mAh accu in plaatsen voor als ik het ding letterlijk de hele dag in mijn handen wil hebben.

 2. Quasimodo -

  Lenovo durft. En waarom ook niet. Gezien de specs zal hij niet goedkoop zijn. Adviesprijs €599,00 schat ik zo. Lenovo is een van die fabrikanten die meerwaarde ziet in het aanpassen van de standaard schil. Voor mij de reden om niet zo snel een Lenovo te willen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters