Lenovo introduceert Vibe Z

Lenovo heeft vandaag de Vibe Z gepresenteerd. Het gaat om een phablet met een 5.5-inch Full HD-scherm, Snapdragon 800 processor, 2GB aan RAM en een 13-megapixel camera. De telefoon is één van de weinigen in zijn segment met de mogelijkheid om twee simkaarten te herbergen en zal waarschijnlijk een internationale lancering krijgen

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124750 pm

De Vibe Z heeft veel weg van de eerder aangekondigde Vibe X-telefoon van dezelfde fabrikant. Belangrijkste verschil is dat de Vibe X beschikt over een processor van MediaTek terwijl de Vibe Z voorzien is van een Snapdragon-SoC.

Ondanks dat de telefoon vooralsnog in China is aangekondigd zal hij hoogstwaarschijnlijk een internationale release krijgen. Fabrikant Lenovo heeft namelijk al aangekondigd dat er een variant van de telefoon met 4G/LTE-ondersteuning zal verschijnen.

Lenovo introduceert twee interessante speerpunten met de nieuwe telefoon. Allereerst claimt de fabrikant dat de camera uitstekende prestaties bij slechte belichting levert. Dankzij een speciaal algoritme, dubbele LED-flitser en een ‘backside illuminated sensor’ zal de Vibe X volgens de fabrikant betere resultaten dan de concurrentie gaan leveren. Daarbij heeft de front-facing camera een speciale groothoeklens met een hoek van 84 graden.

Ten tweede kan de Vibe X worden voorzien van een speciale cover. Qua design lijkt het hoesje op de S-Cover die we kennen van de telefoons van Samsung maar Lenovo heeft het haar implementatie voorzien van een kleine touchpad voor het gemakkelijk beantwoorden (of weigeren) van binnenkomende gesprekken.

Wanneer de telefoon in de winkels zal liggen, en met welke adviesprijs, is nog niet bekend. Lenovo laat weten binnenkort pre-orders voor het toestel te zullen gaan aannemen.

Lenovo introduceert Vibe Z screen shot 2013 11 12 at 124807 pm 

Bron: Lenovo

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters