Lenovo investeert 614 miljoen euro in smartphonetechnologie

Lenovo investeert 800 miljoen dollar (614 miljoen euro) in een researchcentrum voor mobiele technologie in China. De fabrikant is nu al een van de grootste smartphonefabrikanten in China, en wil ook wereldwijd doorbreken op de mobiele markt.

Lenovo Windows 8 tablet

In oktoer 2013 wordt het r&d-centrum in Wuhan geopend, zo wordt verwacht. Lenovo wil enkele duizenden ingenieurs aannemen die producten gaan ontwikkelen voor de mobiele markt. In totaal komen er ongeveer tienduizend mensen te werken.

”Wij koersen agressief vooruit naar het ‘pc plus-tijdperk’; lichtte CEO Yang Yuanging toe. Het centrum moet in de toekomst voorzien in de productie van smartphones, tablets en andere mobiele internetapparaten. ”Wij zijn vastbesloten om stevig de enorme mogelijkheden voor innovatie in deze markt te grijpen.”

Lenovo is de op twee na grootste pc-producent ter wereld en is nu in China al een belangrijke leverancier van telefoons en tablets op de thuismarkt. Maar in de rest van de wereld heeft Lenovo op mobiel gebied nog niet veel laten zien.

Innovatie komt er wel aan; Lenovo heeft thuismarkt China uitverkoren voor een smartphone met een Intelprocessor, de K800. In dit kwartaal zou die telefoon het licht moeten zien.

Lenovo maakt ook smartphones voor het Windows Phone-platform.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Huawei, ZTE, Panasonic, Fujitsu en nu ook Lenovo. Ze zijn lekker bezig daar in Azië, maar ik moet nog zien wat ervan terecht komt. Huawei heb ik het meeste vertrouwen in hier, gevolgd door Panasonic.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters