Lenovo investeert 614 miljoen euro in smartphonetechnologie

Lenovo investeert 800 miljoen dollar (614 miljoen euro) in een researchcentrum voor mobiele technologie in China. De fabrikant is nu al een van de grootste smartphonefabrikanten in China, en wil ook wereldwijd doorbreken op de mobiele markt.

Lenovo Windows 8 tablet

In oktoer 2013 wordt het r&d-centrum in Wuhan geopend, zo wordt verwacht. Lenovo wil enkele duizenden ingenieurs aannemen die producten gaan ontwikkelen voor de mobiele markt. In totaal komen er ongeveer tienduizend mensen te werken.

”Wij koersen agressief vooruit naar het ‘pc plus-tijdperk’; lichtte CEO Yang Yuanging toe. Het centrum moet in de toekomst voorzien in de productie van smartphones, tablets en andere mobiele internetapparaten. ”Wij zijn vastbesloten om stevig de enorme mogelijkheden voor innovatie in deze markt te grijpen.”

Lenovo is de op twee na grootste pc-producent ter wereld en is nu in China al een belangrijke leverancier van telefoons en tablets op de thuismarkt. Maar in de rest van de wereld heeft Lenovo op mobiel gebied nog niet veel laten zien.

Innovatie komt er wel aan; Lenovo heeft thuismarkt China uitverkoren voor een smartphone met een Intelprocessor, de K800. In dit kwartaal zou die telefoon het licht moeten zien.

Lenovo maakt ook smartphones voor het Windows Phone-platform.

Bron: The Next Web

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters