Lenovo is nog niet klaar met de Moto X

Fans dachten dat de deze week aangekondigde Moto Z de Moto X op zou gaan volgen, maar Lenovo heeft vandaag laten weten dat het nog niet klaar is met de Moto X.

Lenovo

Moto x
De Moto Z

Lenovo kondigde afgelopen week de Moto Z en de Moto Z Force aan, twee modulaire smartphones met een verfrissend nieuw ontwerp. Je kunt zogenaamde MotoMods kopen die je achterop de toestellen kunt klikken met behulp van magneten, zoals bijvoorbeeld een projector of een extra grote accu. Ook kan de connector op de achterkant van de toestellen gebruikt worden om StyleMods erop te bevestigen, die zoals de naam al doet vermoeden het uiterlijk van je smartphone verandert. Denk aan een houten achterkantje, of juist een plastic achterkant in een extravagante kleur.

Moto Z

De twee nieuwe smartphones worden echt als de vlaggenschepen van Lenovo gepositioneerd, waardoor velen hadden verwacht dat ze de Moto X opvolgen en dat we dus geen nieuwe Moto X meer hoeven te verwachten. Sinds de overname van Motorola door Lenovo is het relatief onduidelijk wat Lenovo precies van plan is met zijn nieuwe aanwinst. Het bedrijf gaf begin dit jaar al aan geen goedkopere of kleinere smartphones uit te brengen, maar kondigde eerder vorige maand toch de goedkope Moto G4 Play aan. Ook liet Lenovo weten nog steeds op zoek te zijn naar een goede strategie en dat het nog niet echt tevreden was met de prestaties van Motorola.

Moto X

De Moto X
De Moto X

Vandaag krijgen fans toch wat meer duidelijkheid met een officieel statement van Lenovo waarin staat dat de Moto X toch echt nog geen verleden tijd is: “De Moto X is nog steeds springlevend. Sterker nog: we brachten de Moto X Force recentelijk nog uit in een aantal nieuwe markten wereldwijd. Moto X en Moto Z delen een aantal geweldige eigenschappen, maar uiteindelijk leveren ze beide wel een andere ervaring waardoor onze portfolio meer robuust is voor consumenten die op zoek zijn naar een smartphone die perfect bij ze past. De echte tech fans die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen zullen voor de Moto Z en de Moto Mods gaan.”

Blijven innoveren

Het lijkt er dus op dat Lenovo wil blijven innoveren met de Moto Z lijn terwijl de Moto X lijn garant blijft staan voor degelijke high-end toestellen met een uniek ontwerp. Je zou het ook wat pessimistischer kunnen inschatten: misschien wil Lenovo gewoon nog niet alle schepen achter zich verbranden en de prestaties van de Moto Z afwachten. De Moto Z en de Moto Z Force komen in september uit in Amerika. Over de beschikbaarheid en prijzen in Nederland is nog niks bekend.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters