Lenovo K5 eind mei beschikbaar in Nederland

Lenovo heeft naast de Moto G4 en de Moto G4 Plus ook stilletjes een andere budget topper aangekondigd: de Lenovo K5.

Lenovo

Lenovo brengt naast de Moto G4 en de Moto G4 Plus ook nog een andere budget smartphone uit in de Benelux, de Lenovo K5. Waar de Moto G4 Plus vooral uitblinkt dankzij een goede camera moet de Lenovo K5 het vooral hebben van zijn relatief krachtige chipset. De octa-core processor van Lenovo’s nieuwste smartphone zorgt er op papier in ieder geval voor dat het toestel geen enkele moeite zou moeten hebben met het spelen van games en het kijken van films. Het 5-inch HD scherm van de K5 maakt het toestel van Lenovo zeer compact, waardoor het slechts 8.2 mm dik is en 142 gram weegt. Het toestel is al langer in andere landen beschikbaar onder de naam Lenovo Vibe K5.

Lenovo K5

Lenovo K5

Volgens Lenovo heb je met de nieuwe smartphone geen hoofdtelefoon meer nodig dankzij de ingebouwde Dolby Atmos stereo speakers die voor een rijk en kristalhelder geluid zorgen. De Lenovo K5 heeft 16GB aan intern opslaggeheugen, wat uitgebreid kan worden met maximaal 32GB aan extern geheugen. Aan de achterkant van de K5 zit een 13MP camera  met LED flash en aan de voorkant vind je een 5MP camera. Een zeer degelijk totaalpakketje dus, al kan de Lenovo K5 zich niet meten met de vlaggenschepen van dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet, want het nieuwe toestel kost slechts €179 bij de Mediamarkt en Coolblue. De Lenovo K5 is een goed alternatief voor de mensen die niet teveel geld uit willen geven aan een smartphone, maar niet in willen boeten qua scherm en processor. De andere nieuwe toestellen van Lenovo, de Moto G4 en de Moto G4 Plus komen naar verwachting halverwege juni in Nederland uit en kosten respectievelijk €229 en €269. Het is nog niet bekend of de goedkopere Moto G4 Play ook naar Nederland komt, een toestel dat waarschijnlijk evenveel als de Lenovo K5 zal gaan kosten.

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rinus -

  Jammer dat het toestel vanaf het moment van introductie in Nederland al een android versie achter loopt. Met een kale android versie (en dus zonder de toetsjes onder het scherm) zou het een nog betere deal zijn geweest. Is Lenovo overigens nog van plan hier een update voor de leveren?

 2. Rob -

  Mijn oudste zoon heeft net de K5 aangeschaft, ben al jaren lenovo fan (liet ze eerst altijd uit china komen) De K5 gaat zijn oude Lenovo A789 vervangen, die het overigens na 4 jaar nog steeds prima doet. Zelf heb ik de K920 Vibe Z2 pro…..allemaal stevige en fijne toestellen.

 3. gert -

  hallo,
  er wordt aangegeven dat het toestel 48 gb geheugen heeft.
  dat klopt niet, het is namelijk 16 gb en er is de mogelijkheid om dit uit te breiden met een geheugenkaart met maximaal een 32 gb geheugen.
  je kunt dus in totaal voor 48 gb aan geheugen hebben, dat is niet het intern geheugen

  1. Noah Korevaar -

   Hey Gert, dankjewel voor je opmerking! Lenovo gaf het zelf zo aan in het officiële persbericht, dus vandaar de vergissing.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via