‘Lenovo kondigt vlaggenschip op 5 augustus aan’

Hoewel Lenovo eerder dit jaar Motorola overnam van Google, weerhoudt dat de Chinese fabrikant er niet van zelf nog smartphones op de markt te brengen. Lenovo wil begin augustus haar vlaggenschip presenteren.

‘Lenovo kondigt vlaggenschip op 5 augustus aan’ vibez2pro
Waarschijnlijk de smartphone in kwestie

Maar ondertussen lijken de meeste specificaties al op straat te liggen. En die zijn veelbelovend, zo schrijft HK-Android. De Lenovo Vibe Z2 Pro zou onder andere de trend van LG volgen door met een QHD-scherm te komen. Deze resolutie van 2560×1440 pixels komt nog niet zeer vaak voor: zo hebben de Xperia Z2 en Galaxy S5 van Sony en Samsung, niet de eerste de beste vlaggenschepen, bijvoorbeeld een full HD-scherm.

Net als de LG G3 komt het QHD-scherm in combinatie met de Snapdragon 801-processor in de Lenovo te zitten. Deze klokt 2,5 GHz. Verder is er 3 GB aan ram voorhanden en is er 32 GB beschikbaar voor apps, foto’s, video’s, et cetera. De Lenovo draait op Android.

De camera schiet foto’s in 16 MP. Aan de voorkant kun je selfies in 5 MP maken. Als het goed is kun je 2 simkaarten kwijt in de Lenovo Vibe Z2 Pro. Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant doet wat LG heeft nagelaten, namelijk geen grote batterij, maar een supergrote batterij in het apparaat plaatsen. De Lenovo heeft namelijk een batterij met een inhoud van liefst 4000 mAh.

En dat alles voor waarschijnlijk een behoorlijk schappelijke prijs. Waarschijnlijk gaat Lenovo 2500 yuan voor een Vibe Z2 Pro rekenen. Omgerekend is dit goed voor ongeveer 300 euro.

Leuk en wel natuurlijk, maar het blijft de vraag of Lenovo de smartphone wereldwijd, en dus ook in Europa, op de markt gaat brengen. Wij noteren 5 augustus in ieder geval in onze agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters