Lenovo laat prototype Windows 8-tablet zien

De geleerden zijn het er nog niet over eens of het een tablet of toch meer een ultrabook is, maar feit is dat de Chinese fabrikant Lenovo een prototype van een Windows 8-tablet heeft laten zien die wel iets wegheeft van de Asus Transformer Prime. Er zit namelijk een los toetsenbord bij.

Lenovo Windows 8 tablet

Het apparaat is geshowd op een beurs in Peking. Daar liet processorfabrikant Intel de Lenovo-tablet zien, die de Letexo is gedoopt.

Het apparaat lijkt een hybride te zijn: klik er een toetsenbord aan vast en het is ineens een ultrabook. Vanwege de mogelijkheden van Windows 8 is het dat dan ook gewoon. Maar ook is het een tablet, of kan het dienst doen als een all-in-one pc.

Het aanraakgevoelige scherm met de tegeltjes die we al kennen van Windows Phone doet meer aan een tablet denken, met dit verschil dat er wel een compleet computerbesturingssysteem achter zit: de opvolger van Windows 7. Wie twijfelt tussen de aankoop van een tablet of een ultrabook, lijkt met dit apparaat goed te worden bediend, want het is allebei. Waarbij het losse keyboard ook nog dienst kan doen als een soort houder voor de tablet.

De Letexo zou lopen op Intel’s Ivy Bridge-platform, wat meer doet denken aan computers dan aan tablets. Verdere details ontbreken nog.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters