Lenovo maakt de Moto E3 officieel

Na de nieuwe vernieuwde Moto G en de Moto Z is het nu tijd voor Lenovo om de laagste regionen van de Moto-lijn te vernieuwen. De Moto E3 is het goedkoopste Moto-toestel en lijkt verdacht veel op de Moto G4 Play.

Moto E3

De Moto E staat er al een aantal jaar om bekend om erg goede specificaties en prestaties te bieden in een voordelig jasje. Op het gebied van specificaties geldt dat in ieder geval ook voor de nieuwste toevoeging aan de lijn. De Moto E3 gaat in Engeland 99 pond kosten, wat tegenwoordig gelijk staat aan ongeveer €120. Voor dat geld krijg je met de Moto E3 een toestel met een 5-inch HD-scherm, een quadcoreprocessor en een 8-megapixelcamera. Selfies maak je met een 5-megapixelresolutie. De body van de smartphone heeft een waterafstotende behandeling gekregen en het scherm is ‘vuilafstotend’. De smartphone heeft een 2800mAh-accu en draait op Android 6.0 Marshmallow.

Moto G4 Play gelijkenissen

Mochten die specificaties je erg bekend voorkomen; dat zou kunnen. Ze zijn op het eerste gezicht namelijk 1-op-1 gekopieerd van het goedkoopste Moto G-model: de Moto G4 Play. Ook qua ontwerp hebben de twee smartphones nogal wat van elkaar weg: het enige duidelijke verschil is dat de Moto E3 een speaker onder het scherm heeft zitten. Toch kent de Moto G4 Play in Engeland een vraagprijs die 30 pond hoger ligt. Waar dat mee te maken heeft is nog onbekend.

De specificaties zijn op het eerste gezicht 1-op-1 gekopieerd van de Moto G4 Play

In Engeland komen de twee toestellen naast elkaar op de markt, maar het is niet zeker of dat in Nederland ook het geval zal zijn. Tijdens de aankondiging van de Moto G4-lijn liet Lenovo weten dat aanvankelijk alleen de Moto G4 en Moto G4 Plus naar Nederland zullen komen. Het zou goed kunnen dat dat te maken heeft met de grote gelijkenissen tussen de Moto G4 Play en de Moto E3. Overigens is de Moto E3 ook nog niet voor Nederland aangekondigd, dus wat dat betreft liggen de opties nog open voor Lenovo.

De Lenovo Moto E3 zal in september bij onze westerburen op de markt komen. Of we de smartphone dan ook in Nederland mogen verwelkomen is nog niet bekend. Gezien de geschiedenis van de Moto E-lijn in Nederland gaan we er echter vanuit dat ook de derde generatie het tot de Nederlandse winkels zal schoppen.

Lenovo Moto E3

Bron: Pocket-Lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters