Lenovo onthult Moto Z en Moto Z Force: modulaire vlaggenschepen

Lenovo heeft zojuist de Moto Z en de Moto Z Force aangekondigd, twee indrukwekkende modulaire vlaggenschepen.

Lenovo

Na weken van gelekte foto’s, renders en speculatie is het dan eindelijk zover: Lenovo heeft vanavond de Moto Z en de Moto Zo Force officieel aangekondigd, de eerste modulaire smartphones van het bedrijf. De aankondiging vond plaats tijdens Lenovo Tech World in San Francisco, waar het bedrijf ook speciale buigbare schermen onthulde. Lenovo claimt dat de Moto Z de toekomst van smartphones is dankzij de MotoMods, modules die je achterop de nieuwe smartphones van Motorola kunt klikken met behulp van sterke magneten. Vergelijkbaar met de LG G5 kunnen gebruikers allerlei modules aan hun smartphones bevestigen, van grotere accu’s tot cameraknoppen en serieuze projectoren, en dat zonder dat je de Moto Z of Moto Z Force uit hoeft te zetten. Naast de MotoMods zijn er ook StyleMods beschikbaar, die zoals de naam doet vermoeden alleen het ontwerp van je smartphone veranderen.

Moto Z & Moto Z Force

Naast de indrukwekkende modules zijn de Moto Z en de Moto Z Force ook gewoon zeer degelijke vlaggenschepen. Beide toestellen hebben de Snapdragon 820 chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, en een 5.5-inch AMOLED scherm met een resolutie van 2650 x 1440. De accu van Moto z is met 2600mAh relatief klein vergeleken met andere vlaggenschepen, maar daarvoor krijg je wel een zeer dun (5.19 mm) toestel terug. Bovendien kun je zelf mods toevoegen met extra grote batterijen. Aan de achterkant van de modellen zit een 13MP camera. Zowel de normale Moto Z als de Moto Z Force hebben een ingebouwde vingerprintscanner aan de voorkant. De vlaggenschepen hebben een USB Type-C port die je ook zult moeten gebruiken voor je oordopjes, want beide toestellen hebben geen headphone jack.

Moto ZA2  a

Verschillen

De Moto Z Force verschilt op een aantal vlakken van de normale Moto Z. Zo heeft de Moto Z Force de bekende Shattershield technologie die we kennen van de DROID Turbo 2, waardoor je scherm praktisch onverwoestbaar is. Ook heeft de Moto Z Force een grotere batterij (3500mAh) die bovendien ook nog eens binnen 15 minuten opgeladen kan worden tot 15 uur extra accuduur. Door de grotere accu en het speciale scherm is de Moto Z Force wel een stuk dikker dan de normale Moto Z.

Moto Z

Prijs en beschikbaarheid

Lenovo heeft aangekondigd dat beide toestellen deze zomer nog beschikbaar zullen zijn. De prijzen van beide toestellen zijn op het moment van schrijven helaas nog niet bekend, eveneens wanneer de nieuwe smartphones naar Nederland komen.

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters