Lenovo gaat toch internationaal Motorola merknaam gebruiken

Lenovo heeft besloten om toch geen afscheid te nemen van de Motorola merknaam. In plaats daarvan gaat het juist wereldwijd het iconische merk gebruiken om zijn toestellen aan de man te brengen.

Moto By Lenovo

Motorola Logo lenovoVorig jaar begon Lenovo verschillende toestellen op de markt te brengen met “Moto by Lenovo”. Het leek erop dat de Taiwanese smartphonefabrikant toch twee jaar na de overname van Motorola afscheid ging nemen van de merknaam. Veel fans zagen dat als een grote belediging. Motorola is immers een iconisch bedrijf met een rijke geschiedenis in de telefonie. Zo voerde Motorola’s Martin Cooper in 1973 het eerste mobiele telefoongesprek ooit: “Joel, ik ben je nu aan het bellen met een echte mobiele telefoon. Een draagbare telefoon.”

Toch geen afscheid, in tegendeel

Voor de puristen onder ons is er goed nieuws. Lenovo heeft namelijk besloten om geen afscheid te nemen van de merknaam. In plaats daarvan gaat het juist wereldwijd Motorola gebruiken. Ook in landen waar het altijd al zijn toestellen als Lenovo uitbracht. Ook het iconische logo van Motorola zal prominenter gebruikt gaan worden. Lenovo is zeer bekend in Azië, maar was tot voor kort een kleine naam in het westen. Daar kwam in 2005 verandering in toen het de computerbusiness van IBM overnam.

Google en Lenovo

Google nam in 2011 Motorola over voor $12.5 miljard. Andere smartphonefabrikanten waren daar niet blij mee, omdat de zoekgigant zo direct met ze ging concurreren terwijl ze qua software afhankelijk zijn van Android. Dat is nu uiteindelijk met de Google Pixel en Pixel XL ook het geval. In 2014 nam Lenovo Motorola over voor $2.9 miljard. Dat lijkt een zeer slechte deal voor Google, maar dat valt relatief mee. De techgigant heeft namelijk wel de meest belangrijke en waardevolle patenten van Motorola behouden.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters