Lenovo gaat toch internationaal Motorola merknaam gebruiken

Lenovo heeft besloten om toch geen afscheid te nemen van de Motorola merknaam. In plaats daarvan gaat het juist wereldwijd het iconische merk gebruiken om zijn toestellen aan de man te brengen.

Moto By Lenovo

Motorola Logo lenovoVorig jaar begon Lenovo verschillende toestellen op de markt te brengen met “Moto by Lenovo”. Het leek erop dat de Taiwanese smartphonefabrikant toch twee jaar na de overname van Motorola afscheid ging nemen van de merknaam. Veel fans zagen dat als een grote belediging. Motorola is immers een iconisch bedrijf met een rijke geschiedenis in de telefonie. Zo voerde Motorola’s Martin Cooper in 1973 het eerste mobiele telefoongesprek ooit: “Joel, ik ben je nu aan het bellen met een echte mobiele telefoon. Een draagbare telefoon.”

Toch geen afscheid, in tegendeel

Voor de puristen onder ons is er goed nieuws. Lenovo heeft namelijk besloten om geen afscheid te nemen van de merknaam. In plaats daarvan gaat het juist wereldwijd Motorola gebruiken. Ook in landen waar het altijd al zijn toestellen als Lenovo uitbracht. Ook het iconische logo van Motorola zal prominenter gebruikt gaan worden. Lenovo is zeer bekend in Azië, maar was tot voor kort een kleine naam in het westen. Daar kwam in 2005 verandering in toen het de computerbusiness van IBM overnam.

Google en Lenovo

Google nam in 2011 Motorola over voor $12.5 miljard. Andere smartphonefabrikanten waren daar niet blij mee, omdat de zoekgigant zo direct met ze ging concurreren terwijl ze qua software afhankelijk zijn van Android. Dat is nu uiteindelijk met de Google Pixel en Pixel XL ook het geval. In 2014 nam Lenovo Motorola over voor $2.9 miljard. Dat lijkt een zeer slechte deal voor Google, maar dat valt relatief mee. De techgigant heeft namelijk wel de meest belangrijke en waardevolle patenten van Motorola behouden.

Bron: CNET

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters