Lenovo stopt met eigen Android interface bij toekomstige toestellen en gaat voor stock

Hoewel toestellen van Lenovo op Android draaien, gebruikte het bedrijf het besturingssysteem altijd als basis voor de eigen Vibe Pure UI interface. Vanaf nu gaat Lenovo hier echter mee stoppen en overstappen op de standaard Android-versie, aldus Lenovo hoofd van marketing in India Anuj Sharma.

Gebruikers willen liever standaard Android versie

Volgens Sharma zou dit te maken hebben met het feit dat gebruikers de aangepaste Android versie niet fijn zouden vinden. Veel mensen met een Lenovo toestel zouden het bedrijf hebben gevraagd om de standaard versie van Google’s besturingssysteem en Lenovo blijkt gelukkig bereid deze gebruikers een luisterend oor te bieden. Hiermee zal de smartphone maker ongetwijfeld in de smaak vallen bij huidige gebruikers en mogelijk meer nieuwe klanten aantrekken.

Lenovo Phab series

Standaard Android versie kan sneller en makkelijker uitgerold worden

Met de standaard Android versie zullen gebruikers niet alleen krijgen wat ze zo graag wilden, maar wordt het voor Lenovo zelf ook makkelijker om Android updates uit te rollen. Aangezien de code niet steeds aangepast hoeft te worden voor het Vibe Pure interface, kunnen toestellen ook sneller voorzien worden van de laatste updates. Wanneer later dit jaar Google eindelijk Android O officieel uitbrengt, zullen Lenovo gebruikers waarschijnlijk tussen de eerste gelukkigen zitten die de update mogen ervaren.

Lenovo K8 Note met standaard Android versie

Eerste toestel na Android beslissing wordt Lenovo K8 Note

Met deze stap vallen de verschillende smartphones die onder de Lenovo paraplu meer in één lijn. In 2014 kocht het bedrijf namelijk Motorola op en deze toestellen gebruiken al vanaf de originele Moto X de standaard versie van Android. Het eerste toestel waarbij de standaard Android versie wordt geïmplementeerd zal de aankomende Lenovo K8 Note worden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters