'Lenovo overweegt overname HTC'

Volgens berichten afkomstig uit de Taiwanese media zou Lenovo in onderhandeling zijn om HTC over te nemen. De bedrijven zouden sinds eind augustus in gesprek zijn over een mogelijke overname.

Het gaat niet goed met HTC. Eerder deze maand rapporteerde het bedrijf voor het eerst sinds de oprichting verliest en werd ze gedwongen om haar aandeel in hoofdtelefoon-fabrikant Beats te verkopen om de kosten te drukken. De verwachtingen voor het laatste kwartaal van haar financiële boekjaar zijn dan ook niet positief.

In het verleden is gebleken dat telecombedrijven vaak moeilijk herstellen van een neerwaartse tendens. Eerder moesten fabrikanten als Motorola en Nokia voor een overname moesten zwichten om het hoofd boven water te houden en BlackBerry is momenteel op zoek naar zo’n zelfde oplossing.

Lenovo zou een geschikte kandidaat zijn om HTC over te nemen. De Chinese fabrikant geniet grote populariteit in haar thuisland en ziet dat met name haar smartphone-divisie sterk groeit.

Volgens de geruchten wil Lenovo het merk HTC overnemen zoals zij eerder het ThinkPad-merk van IBM over nam. Wat dit betekent voor de productie en de staf van HTC is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de overname in de eerste helft van het volgende jaar wordt aangekondigd, als de geruchten waar blijken te zijn althans.

'Lenovo overweegt overname HTC' lenovohtc 

Bron: Androidbeat

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters