Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen

Lenovo staat beter bekend om zijn Laptops, maar kan er ook wel wat van als het aankomt op smartphones. Beter bekend zijn de Motorola toestellen, welke ook onder Lenovo vallen. De Lenovo P2 is een goed alternatief als je geen zin hebt in allerlei tierlantijntjes van de grotere smartphonemakers. Het is een rechttoe rechtaan toestel voor mensen die misschien wat meer “down to earth” zijn.

Bijna eeuwig durende batterij

Als het batterijleven van je toestel het belangrijkste punt voor je is om een toestel te kopen, moet je zeker voor de Lenovo P2 gaan. De smartphone komt met een 5100mAh batterij en zou tot maar liefst drie dagen mee kunnen gaan. Vergeleken met veel populaire toestellen, welke je normaal gesproken toch wel een paar keer per dag even aan de oplader hangt, is dit natuurlijk een eeuwigheid.

Lenovo P2

Lage prijs

Tegenwoordig lijken toestellen maar steeds duurder en duurder te worden en zelfs OnePlus, welke juist bekend staat als goedkoop maar premium, doet langzaam maar zeker aan de trend mee. De Lenovo P2 is geen premium toestel, maar komt met een prijskaartje dat zeker een verademing is naast al die dure smartphones. Het toestel kost je tussen de 200 en 300 euro en nee het komt niet met een TrueDepth camera of knijpbare rand, maar het toestel mag er zeker zijn.

Lenovo P2

Waar voor je geld

Zoals gezegd levert de P2 ondanks de lage prijs toch mooie prestaties. De metalen behuizing voelt fatsoenlijk aan en het display is geweldig voor zijn klasse. Daarnaast krijg je met de smartphone een solide user interface zonder ingewikkeldheden en onnodige poespas.

Geen geweldige camera

Helaas is de Lenovo P2 niet het toestel om je normale camera mee te vervangen. De hoofdcamera is uitgerust met een 13 megapixel f2/0 lens en geeft je beelden met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Je foto’s worden niet bar en bar slecht, maar tegenwoordig kunnen smartphone-camera’s heel wat en vergeleken met andere toestellen uit dezelfde prijsklasse, is het wat karig.

Lenovo P2 niet moeders mooiste

Hoewel het natuurlijk om het innerlijk draait, wil het oog natuurlijk ook wel wat. Waar je van sommige toestellen echt kunt zeggen dat ze er sexy uitzien, is de Lenovo P2 helaas niet echt een beauty. Sommige mensen vinden hem er zelfs uitzien als een baksteen. Dat is misschien wel wat overdreven, maar je krijg inderdaad geen elegante vormen en minieme randen voorgeschoteld.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters