Lenovo P90 met Intel Atom-processor aangekondigd

De Chinese smartphonefabrikant Lenovo heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas de P90 aangekondigd. Dit is de eerste smartphone met de Atom, een 64 bit-processor van Intel. Lenovo heeft de P90 onder andere voorzien van een gigantische batterij.

Lenovo P90 met Intel Atom-processor aangekondigd p901

Deze heeft namelijk een inhoud van 4000 mAh. De Lenovo P90 is vanaf februari te koop op de site van de fabrikant. Lenovo rekent 499 dollar voor de P90, wat omgerekend goed is voor ongeveer 420 euro.

Voor dit geld krijg je een telefoon met een full HD-scherm. Deze display heeft een formaat van 5,5 inch. In de telefoon zit de nieuwe Intel Atom Z3560-processor. Dit is een 64 bit-chipset met vier kernen die 1,8 GHz klokken. De P90 is de eerste smartphone waarin deze Intel-processor zit.

De P90 heeft 2GB ram en 32GB opslaggeheugen. Hij schiet foto’s in 13 en 5 megapixel. Met een gewicht van 156 gram is de P90 niet superlicht. Hij is 8,5 millimeter dun en meet verder 150 bij 77,4 millimeter. Lenovo levert de P90 in het wit, rood en zwart.

Naast de P90 heeft Lenovo ook de Vibe X2 Pro aangekondigd. Dit is een selfiesmartphone die de concurrentie moet aangaan met de HTC Desire Eye. Net als die telefoon heeft de Vibe X2 Pro zowel aan de voor- als achterkant een 13-megapixel.

Verder heeft de Vibe X2 Pro een full HD-scherm met een formaat van 5,3 inch. In de telefoon zit de Snapdragon 615-processor. Ook dit is een 64 bit-chipset. Hij heeft 2GB ram en 32GB opslaggeheugen. De batterij heeft een inhoud van 2410 mAh.

Lenovo blijft dus ook dit jaar zelf smartphones maken. In China is het samen met Xiaomi en Huawei een van de grote spelers. Vorig jaar nam Lenovo Motorola over van Google. Het lijkt erop dat er voorlopig zowel Motorola- als Lenovo-smartphones op de markt worden

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters