Lenovo Phab 2 Pro: de eerste Google Tango-telefoon

Ongeveer twee jaar geleden is Google begonnen met Google Tango, wat voorheen Project Tango heette, en vandaag is het eerste toestel beschikbaar die dit gebruikt. Het gaat om de Phab 2 Pro, een midrange-toestel van het bedrijf Lenovo.

Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro heeft een scherm van 6,4 inch, waardoor het een flinke telefoon is. In dit toestel zit een Snapdragon 652-processor met 4GB ram verwerkt. De telefoon wordt draaiend gehouden met een accu van 4050mAh. De achtercamera is een 16 megapixelcamera terwijl de voorcamera 8 megapixel telt. Het unieke aan deze telefoon is dat dit het eerste toestel is die het Google Tango-systeem ondersteunt. Hiervoor heeft het toestel speciale sensoren nodig, waar de Phab 2 Pro dus over beschikt. De telefoon draait op Android 6.0 Marshmallow met de skin van Lenovo eroverheen.

 

Augmented Reality

Naast Virtual Reality bestaat er ook Augmented Reality. Dit laatste kennen we van de bekende game Pokémon Go. Augmented Reality plaatst bepaalde voorwerpen, in het geval van Pokémon Go plaatsen ze verschillende Pokémon, in de echte wereld. Dit doen ze zowel met de gyroscoop als de camera. Bij Virtual Reality is het zaak dat je een bril of headset op doet, zoals bij de GearVR of Oculus Rift.

Google Tango

lenovo phab 2 pro google tangoGoogle Tango, voorheen Project Tango, is ongeveer twee jaar in de maak geweest. Het systeem maakt het mogelijk een ruimte te scannen en dit op je smartphone te zien, waardoor je er verschillende dingen mee kunt doen. Zo kuin je er bijvoorbeeld voorwerpen in laten verschijnen. Dit kan erg handig zijn voor ontwikkelaars en bedrijven die bijvoorbeeld een huis in richten. Hierbij komt Google Tango erg goed van pas. Er zijn 35 verschillende applicaties beschikbaar om te gebruiken met de Phab 2 Pro van Lenovo. Dit zijn onderandere games, maar ook apps om bijvoorbeeld nieuwe meubels in je huis te laten zien, waardoor je kunt kijken of het wel bij de rest van het huis past. Ook is een een app dat ons zonnestelsel simuleert.

Beschikbaarheid

De Lenovo Phab 2 Pro is op moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland. Wel is het toestel al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Daar is de telefoon te verkrijgen voor $500,-.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters