Project Tango: Lenovo Phab 2 Pro nu te koop in Europa

De bijzondere Lenovo Phab 2 Pro is nu ook te koop in Europa. De Google Project Tango telefoon is uitgerust met verschillende camera’s en sensoren.

Lenovo Phab 2 Pro

google tango Lenovo Phab 2 ProDe Lenovo Phab 2 Pro is vanaf dit weekend ook te koop in Europa, waar het toestel ongeveer 500 euro kost. Het gaat niet om een doorsnee smartphone. De Lenovo Phab 2 Pro is namelijk uitgerust met verschillende sensoren en camera’s. Daarmee kun je bijvoorbeeld je kamer helemaal scannen, of augmented reality spelletjes spelen. De camera’s en sensoren herkennen namelijk vormen, waardoor er bijvoorbeeld virtuele objecten in je kamer geplaatst kunnen worden. Het toestel is daarom ook vooral gericht op bedrijven en ontwikkelaars. Denk bijvoorbeeld aan een showroom, waar ze middels de Lenovo Phab 2 Pro een (virtuele) keuken in je huis kunnen plaatsen om te laten zien wat je kunt verwachten.

Specificaties

De Lenovo Phab 2 Pro is een phablet, zoals de naam al deed vermoeden. De Android smartphone heeft een 6.4-inch LCD scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit een Snapdragon 652 chipset, met een octa-core 1.8GHz CPU en de Adreno 510 GPU. Het toestel heeft 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Camera’s

Het draait natuurlijk allemaal om de camera’s van het toestel. Aan de achterkant zit een 16MP camera met PDAF autofocus, compatibel met Google’s Project Tango. De overige twee camera’s aan de achterkant zorgen ervoor dat je 3D-foto’s kunt nemen. Aan de voorkant van het toestel zit een normale 8MP camera. Daarnaast heeft de Phab 2 Pro een 4050mAh batterij en een vingerprintscanner. Het toestel is verkrijgbaar in Gunmetal Gray en Champagne Gold.

Lenovo Phab 2 Pro

Toekomst

Voor de doorsnee consument zal het toestel niet interessant zijn, al valt de prijs mee voor zo’n gespecialiseerde telefoon. Op dit moment zijn er al meer dan 35 apps in de Google Play Store te vinden die gebruik maken van de Project Tango technologie. Het wordt interessant om te zien wat ontwikkelaars in de toekomst met het toestel gaan doen.

Bron: Lenovo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ton Werts -

    Weet iemand of deze smartphone ook VR Ready is of komt en of Lenovo dan met een eigen VR Bril komt ?
    Dit formaat past niet in de huidige generatie VR Brillen.

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters