Project Tango: Lenovo Phab 2 Pro nu te koop in Europa

De bijzondere Lenovo Phab 2 Pro is nu ook te koop in Europa. De Google Project Tango telefoon is uitgerust met verschillende camera’s en sensoren.

Lenovo Phab 2 Pro

google tango Lenovo Phab 2 ProDe Lenovo Phab 2 Pro is vanaf dit weekend ook te koop in Europa, waar het toestel ongeveer 500 euro kost. Het gaat niet om een doorsnee smartphone. De Lenovo Phab 2 Pro is namelijk uitgerust met verschillende sensoren en camera’s. Daarmee kun je bijvoorbeeld je kamer helemaal scannen, of augmented reality spelletjes spelen. De camera’s en sensoren herkennen namelijk vormen, waardoor er bijvoorbeeld virtuele objecten in je kamer geplaatst kunnen worden. Het toestel is daarom ook vooral gericht op bedrijven en ontwikkelaars. Denk bijvoorbeeld aan een showroom, waar ze middels de Lenovo Phab 2 Pro een (virtuele) keuken in je huis kunnen plaatsen om te laten zien wat je kunt verwachten.

Specificaties

De Lenovo Phab 2 Pro is een phablet, zoals de naam al deed vermoeden. De Android smartphone heeft een 6.4-inch LCD scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit een Snapdragon 652 chipset, met een octa-core 1.8GHz CPU en de Adreno 510 GPU. Het toestel heeft 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Camera’s

Het draait natuurlijk allemaal om de camera’s van het toestel. Aan de achterkant zit een 16MP camera met PDAF autofocus, compatibel met Google’s Project Tango. De overige twee camera’s aan de achterkant zorgen ervoor dat je 3D-foto’s kunt nemen. Aan de voorkant van het toestel zit een normale 8MP camera. Daarnaast heeft de Phab 2 Pro een 4050mAh batterij en een vingerprintscanner. Het toestel is verkrijgbaar in Gunmetal Gray en Champagne Gold.

Lenovo Phab 2 Pro

Toekomst

Voor de doorsnee consument zal het toestel niet interessant zijn, al valt de prijs mee voor zo’n gespecialiseerde telefoon. Op dit moment zijn er al meer dan 35 apps in de Google Play Store te vinden die gebruik maken van de Project Tango technologie. Het wordt interessant om te zien wat ontwikkelaars in de toekomst met het toestel gaan doen.

Bron: Lenovo

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters