Lenovo presenteert drie nieuwe tablets

Lenovo heeft, zoals eerder al beloofd, drie tablets gepresenteerd. Twee lopen op Android Honeycomb, en een op Windows 7.

Lenovo P1

De officiële aankondiging gaat vergezeld van de specificaties van de tablets, die tot nu toe nog onbekend waren. De tablets heten Ideapad Tablet K1, Thinkpad Tablet en Ideapad Tablet P1 (hiernaast afgebeeld). Ze zijn allemaal voorzien van high-end specificaties.

De Ideapad K1 en de Thinkpad worden Android Honeycomb tablets. Zij worden gecertificeerd voor de Amerikaanse streaming service Netflix, en een app daarvoor wordt voorgeïnstalleerd. Dit is bijzonder; van de honderden Androidapparaten in de wereld zijn er nu nog geen 25 geschikt voor Netflix.

De specificatielijst:

Ideapad K1: het OS is Android Honeycomb. er zit een NVIDIA Tegra 2 dualcore processor in, een scherm van 10.1 inch en een resolutie van 1280×800 pixels, een mini-HDMI uitgang die 1080p films kan doorzenden, een 2 megapixel camera voor en een 5 megapixel camera achter. Wifi, Bluetooth en meer van die zaken zitten er in. Er worden meer dan veertig apps op voorgeïnstalleerd, waaronder flink wat games. Toegang tot de Android Market wordt vergezeld door toegang tot Lenovo’s eigen App Shop. De tablet weegt aardig wat en is nogal lomp. Het 32 GB model wordt in de VS verkocht voor 499 dollar en is vanaf vandaag te koop.

De Thinkpad tablet is eveneens een Android Honeycomb apparaat, bestemd voor de zakelijke markt. Er zit een digitaal pennetje bij, en het kan gelinkt worden aan USB-apparaten. Er zit een sd-kaartslot in (niet micro) en een mini-HDMI-ingang. Het scherm is hetzelfde als dat van de K1. Er is veel beveiliging op deze tablet geïnstalleerd: zakelijke gebruikers die met vertrouwelijke gegevens omgaan, kunnen het apparaat na verlies of diefstal op afstand wissen. Deze tablet is nog ietwat zwaarder dan de K1. Het 16 GB exemplaar kost 479 dollar zonder het pennetje, en 509 met. Dat zijn de prijzen voor de Wifi modellen. De 32 GB variant met pen kost 589 dollar. 3G-versies worden nog gemaakt. Vanaf 2 augustus liggen de Wifi modellen in de winkels.

De Ideapad P1 is een Windows 7 tablet met een 1.5 Ghz INtel processor met een optioneel digitaal pennetje. Deze weegt minder dan een kilo en is maar 14.5 mm dik. Erg licht is het ding dus niet. Er wordt verwacht dat het OS op deze tablet te zijnertijd Windows 8 als OS krijgt. Deze tablet is in het vierde kwartaal verkrijgbaar.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Snapdragon 660- en 630-processor

Snapdragon 660- en 630-processor brengen high end-features naar midrangers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters