Lenovo’s ‘Project Tango’-telefoon krijgt een 6,4-inch scherm

Lenovo werkt aan een Project Tango-smartphone, een telefoon met toepassingen voor virtuele en toegepaste realiteit. De smartphone krijgt een schermformaat van 6,4 inch.

Project Tango

Project Tango is een stokpaardje van Google, dat eerder al een experimentele tablet hiervoor uitbracht voor ontwikkelaars. Met de Project Tango-sensoren in dit apparaat, kon de tablet een virtuele 3D-kaart van de ruimte waarin het zich bevond maken. Handig voor bijvoorbeeld blinde mensen, die zo in bijvoorbeeld een onbekende ruimte zo via de tablet gesproken navigatieberichten krijgen.

Project Tango
Het camera systeem bestaat uit drie camera’s, een normale camera, een dieptesensor en een fisheye camera.

Er is daarmee een groot verschil tussen Project Tango en andere VR-headsets, die vooral ter vermaak lijken te dienen. De Gear VR en Google Cardboard kunnen door middel van een gyroscoop en kompas de bewegingen van je hoofd meten, maar weten niet waar je bent in vergelijking met de ruimte.

Project Tango kan dat dus wél, door middel van een camera die de omgeving scant, Volgens twitteraar Evan Blass, beter bekend als @evleaks, krijgt de phablet waar Lenovo nu aan werkt de naam PHAB2 Pro. De telefoon krijgt een 6,4-inch scherm en een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het camerasysteem bestaat uit drie camera’s: een normale camera, een dieptesensor en een fisheye camera.

Toepassingen

De toepassingen voor Project Tango zijn groot. De camera die in de phablet zit kan niet alleen ruimtes scannen maar ook afstanden meten, het toestel weet hoe ver weg iets is en hoe groot het Project Tangois. Dus je kamer opmeten om te weten of dat ene kleed erin kan is nu een peulenschil. Hoewel het initiatief zeker voor visueel beperkte mensen een uitkomst kan bieden, zijn er ook recreatieve mogelijkheden. Zo is Zombie Gunship Reality is een spel waarbij je kamer wordt omgetoverd tot een door zombie gevulde kamer. Je Project Tango-smartphone wordt dan een gevechtsvliegtuig en je moet schieten op alle kruipende en waggelende zombies die op je vloer aan het rondkruipen zijn. Een andere mogelijkheid: zet een auto in je garage en ontwerp hem zoals jij wilt. Loop om je auto heen of ga er even in zitten op een virtuele stoel.

Op 9 juni houdt Lenovo een conferentie in San Francisco waar ze de Phablet misschien al tonen en hopelijk ook de nieuwe Lenovo Moto Droid Z. Het is onbekend of de smartphone op grote schaal voor de consument beschikbaar zal zijn.

Bron: @evleaks

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters