Lenovo stopt met ontwikkeling betaalbare smartphones Motorola

Lenovo heeft bekend gemaakt dat er in 2016 geen goedkope toestellen meer op de markt komen onder de naam Motorola. De goedkope toestellen zullen waarschijnlijk onder de naam Vibe worden uitgebracht.

Motorola

Android Lollipop voor beide versies Moto GLenovo wil helemaal afstappen van het low budget-imago van Motorola en daarvoor verandert de Chinese fabrikant het één en ander. Eerder deze week werd er al bekend dat de naam Motorola helemaal gaat verdwijnen. Lenovo zal de Motorola-smartphones gaan verkopen als ‘Moto by Lenovo’ of ‘Lenovo Vibe’. Daarnaast zullen er alleen nog maar high-end Moto-smartphones op de markt komen in 2016. Dit heeft topman Chen Xudong verteld in een gesprek met de Chinese media.

Moto E en Moto GMotorola breidt spraakherkenning uit op Moto X

De Moto E en Moto G, die juist het succes van het bedrijf verklaren, zullen nog wel verschijnen. Het enige wat er veranderd is de naam. Waarschijnlijk zal ‘Lenovo Vibe’ gebruikt worden voor deze toestellen en de duurdere telefoons zullen onder ‘Moto by Lenovo’ vallen.

Vingerprintsensors

fingerprint-pngMet het nieuwe high end-imago voor Moto by Lenovo horen ook hoogwaardige specificaties. Vandaar dat Lenovo alle Moto-toestellen zal gaan voorzien van vingerprintsensoren. Daarnaast wordt er ook aan de software gesleuteld. Motorola was geliefd om zijn bijna pure Android-ervaring. Toch gaat Lenovo zijn eigen Androidschil, die nu in Vibe-telefoons te vinden is, combineren met die van Motorola. Hoe dit eruit gaat zien is nog niet bekend, maar als het te veel op de andere Oosterse Android-schillen gaat lijken is er een kans dat de nieuwe Moto-toestellen niet zo populair worden. Androidschillen zoals EMUI van Huawei zijn in China erg populair, maar over het algemeen is het Westen hier niet zo’n fan van.

Google Play Store

Als laatste vertelde Xudong dat er dit jaar een grote verandering komt in China. Waarschijnlijk wordt daar de Google Play Store beschikbaar. Voorheen moesten Android-gebruikers altijd via derde partijen apps downloaden omdat de overheid veel Google-services blokkeert, maar vanaf dit jaar niet meer. Als dit waar blijkt te zijn is dit voor Lenovo een erg gunstig moment om zijn smartphone-lijn te herorganiseren.

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters