Lenovo stopt met ontwikkeling betaalbare smartphones Motorola

Lenovo heeft bekend gemaakt dat er in 2016 geen goedkope toestellen meer op de markt komen onder de naam Motorola. De goedkope toestellen zullen waarschijnlijk onder de naam Vibe worden uitgebracht.

Motorola

Android Lollipop voor beide versies Moto GLenovo wil helemaal afstappen van het low budget-imago van Motorola en daarvoor verandert de Chinese fabrikant het één en ander. Eerder deze week werd er al bekend dat de naam Motorola helemaal gaat verdwijnen. Lenovo zal de Motorola-smartphones gaan verkopen als ‘Moto by Lenovo’ of ‘Lenovo Vibe’. Daarnaast zullen er alleen nog maar high-end Moto-smartphones op de markt komen in 2016. Dit heeft topman Chen Xudong verteld in een gesprek met de Chinese media.

Moto E en Moto GMotorola breidt spraakherkenning uit op Moto X

De Moto E en Moto G, die juist het succes van het bedrijf verklaren, zullen nog wel verschijnen. Het enige wat er veranderd is de naam. Waarschijnlijk zal ‘Lenovo Vibe’ gebruikt worden voor deze toestellen en de duurdere telefoons zullen onder ‘Moto by Lenovo’ vallen.

Vingerprintsensors

fingerprint-pngMet het nieuwe high end-imago voor Moto by Lenovo horen ook hoogwaardige specificaties. Vandaar dat Lenovo alle Moto-toestellen zal gaan voorzien van vingerprintsensoren. Daarnaast wordt er ook aan de software gesleuteld. Motorola was geliefd om zijn bijna pure Android-ervaring. Toch gaat Lenovo zijn eigen Androidschil, die nu in Vibe-telefoons te vinden is, combineren met die van Motorola. Hoe dit eruit gaat zien is nog niet bekend, maar als het te veel op de andere Oosterse Android-schillen gaat lijken is er een kans dat de nieuwe Moto-toestellen niet zo populair worden. Androidschillen zoals EMUI van Huawei zijn in China erg populair, maar over het algemeen is het Westen hier niet zo’n fan van.

Google Play Store

Als laatste vertelde Xudong dat er dit jaar een grote verandering komt in China. Waarschijnlijk wordt daar de Google Play Store beschikbaar. Voorheen moesten Android-gebruikers altijd via derde partijen apps downloaden omdat de overheid veel Google-services blokkeert, maar vanaf dit jaar niet meer. Als dit waar blijkt te zijn is dit voor Lenovo een erg gunstig moment om zijn smartphone-lijn te herorganiseren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Peter -

    Fout 1: een goede naam vervangen voor een op de Nederlandse smartphone markt (nog) onbekende naam
    Fout 2: niet verder gaan op eerde geboekte successen
    Fout 3: ongewenste meuk toevoegen aan de Android software, snap dan dat veel mensen juist daarvoor voor Motorola hebben gekozen

    De iPhone en Samsung hater moet dan toch maar overwegen een ander merk te vinden als ze dit echt doorzetten

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters