Lenovo: tablets zullen 15 procent van pc-markt pakken

Lenovo, de vierde pc-producent van de wereld, denkt dat tabletcomputers niet meer dan tien tot vijftien procent van de pc-markt zullen vormen. De pc is nog lang niet dood, aldus Lenovo dat zelf trouwens ook wat tablets op de markt brengt.

Lenovo LePad

De Chinese computermaker ziet een flinke groei in de tabletmarkt, maar de platte computers blijven slechts een fractie van de totale computermarkt beslaan. Rory Read van Lenovo denkt dat de tablet de plek inneemt van het netbook, dat vrijwel zal verdwijnen. Dat zei hij in een interview op de CES.

Read denkt niet dat de tablets van Lenovo de pc-markt van dezelfde fabrikant zullen vervangen. “Wij zien het meer als een derde of vierde scherm; aanvullend, zoals een smartphone.”

Wereldwijd zullen dit jaar volgens analisten meer dan 400 miljoen nieuwe computers worden verkocht. Lenovo ziet al een tijdje dat het goed gaat met de pc-verkoop. In het derde kwartaal van 2010 werd een groei van pc-verkopen gemeld van 33 procent.

Met zijn tablets gokt Lenovo op verschillende markten en doelgroepen. De U1 is een soort laptop-hybride die op Windows loopt. Daarin zit een 10-inch scherm dat eruit gewipt kan worden en dan verandert in een Androidtablet. Het apparaat zal dit kwartaal in China voor 1300 dollar worden verkocht. De LePad tablet wordt apart verkocht voor ongeveer 500 dollar.

Lenovo heeft zijn inspanningen om de smartphonemarkt te betreden nog niet opgegeven. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de LePhone op de CES 2010, maar die is alleen nog te koop in China. Daar is het wel een populaire telefoon, meldt Read: volgens hem staat het toestel in de topdrie van populaire high-end smartphones. Of er ook weer toestellen buiten China worden verkocht, wilde Read niet bevestigen.

Bron: reuters

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters