Lenovo verkoopt meer telefoons dan PC's

Het afgelopen kwartaal heeft de grootste PC fabrikant ter wereld meer smartphones en tablets dan PC’s verkocht. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf vandaag publiceerde. Het is de eerste keer dat de mobiele apparaten van Lenovo beter verkopen dan haar computers.

In het afgelopen kwartaal heeft de smartphones- en tablets- divisie een groei van 105 percent ten opzichte van diezelfde periode in het vorige jaar ondergaan. Met name in Aziatische markten doet het Chinese bedrijf het goed. Het aantal verscheepte telefoons is verdubbeld en het aantal tablets zelfs verdrievoudigd in het afgelopen jaar.

Over de hele linie zag Lenovo een winststijging van 23 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale winst van het afgelopen financiële kwartaal kwam uit op 174 miljoen dollar. Met de positieve cijfers overtreft het bedrijf haar eigen voorspellingen, Lenovo zelf dacht 167 miljoen dollar te verdienen in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf heeft in China meer dan 11 miljoen smartphones verkocht en geniet daar van de nummer twee positie op de telefoonmarkt.

Ondanks de populariteit van haar mobiele apparaten geeft zij aan dat de PC markt nog altijd een belangrijke focus is. Veel Amerikaanse bedrijven upgraden van Windows XP en Windows 7 naar Windows 8 en hier zal volgens Lenovo winst te behalen zijn. Afgelopen juli stootte Lenovo HP van de troon als marktleider op de wereldwijde computermarkt. Om de focus op computers te benadrukken omschrijft Lenovo zich als een ‘PC plus’ bedrijf.

Lenovo kondigt drie betaalbare Android-tablets aan ideataba3000blackstandard02 

Bron: Financial Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters