Lenovo wereldwijd derde smartphonefabrikant dankzij Motorola

Lenovo is na Samsung en Apple de derde smartphonefabrikant van de wereld. Dankzij de aankoop van Motorola haalde de Chinese fabrikant concurrenten als Huawei en LG in.

Motorola Moto E 2015 hoofdfoto

Dit blijkt uit cijfers van IDC over het eerste kwartaal van dit jaar. Samsung heeft een marktaandeel van 24,6 procent, terwijl dit vorig jaar nog 30,7 procent was. Apple zit op 18,3 procent, wat vorig jaar 15,2 procent was. Lenovo heeft een marktaandeel van 5,6 procent.

Dat is dus goed voor de derde plaats. Lenovo had vorig jaar overigens nog een mondiaal marktaandeel van 6,6 procent. Huawei en LG hebben momenteel een marktaandeel van respectievelijk 5,2 en 4,6 procent.

Van alle smartphones die Lenovo verscheepte, waren er 41,8 procent onder de naam van Motorola verkoopt. In totaal gaat dat om 7,9 miljoen Motorola-smartphones. Lenovo zegt zelf dat het de afgelopen maanden 18,7 miljoen smartphones in totaal verscheepte.

Samsung was in het eerste kwartaal goed voor grofweg 80 miljoen verscheepte smartphones, terwijl Apple het met 60 miljoen exemplaren ook niet slecht doet. Sterker nog: het afgelopen kwartaal was de beste ooit op het gebied van verkochte smartphones voor Apple. Zeker in China doet met name de iPhone 6 Plus het heel goed.

LG heroverde de vijfde plaats op Xiaomi dankzij een sterk kwartaal in Noord-Amerika. Bovendien werpt de strategie van betaalbare smartphones met 4G-ondersteuning zijn vruchten af. Van de G Flex 2 zijn in het afgelopen kwartaal 775 duizend exemplaren verkocht. De G3, het vlaggenschip van vorig jaar, blijft bij LG nog altijd het beste lopen.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Apple AR bril?

  Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

  iPhone 8

  Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

  Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

  Apple apparaten

  Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

  iMessage

  Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

  Apple Watch 3

  WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters