‘Lenovo werkt aan smartphone met Samsung-processor’

De Chinese smartphonefabrikant Lenovo zou een smartphone ontwikkelen die een Exynos-processor van Samsung gebruikt. De betreffende chipset in kwestie zou zich qua prestaties kunnen meten met de Snapdragon 820.

Dit is de nieuwe topprocessor van Qualcomm voor volgend jaar waar onder andere de LG G5 op zal draaien. Lenovo werkt dus aan een nieuwe high end-smartphone, zo wordt beweerd op Weibo. Deze gaat dan de Exynos 8870-processor gebruiken. Deze telefoon wordt ergens in 2016 op de markt gebracht, maar waarschijnlijk niet in Europa. Lenovo mikt zijn pijlen vooral op de eigen, Chinese markt.

Lenovo met Exynos

Samsung brengt zijn processors uit in de Exynos-categorie. Zelf gebruikt het voor zijn toptelefoons volgend jaar waarschijnlijk de Exynos 8890, die nét wat krachtiger zou zijn dan de Exynos 8870. Toch zijn de prestaties van de Exynos 8870 nog altijd meer dan prima, al zijn de specificaties van de chipset nog onbekend.

Samsung is momenteel als enige chipfabrikant in staat om processor te fabriceren die zijn gebakken op 14 nanometer, al zou TSCM werken aan een fabriek die chipsets op 10 nanometer kan produceren. Hierbij geldt: minder is beter, aangezien processors dan zuiniger én effectiever werken. Lenovo lijkt daar met zijn nieuwe toptelefoon een graantje van mee te willen pikken.

Lenovo en Motorola

Het is nog onbekend wat deze ontwikkelingen betekenen voor Motorola. Dit merk is eigendom van Lenovo en wordt door de fabrikant beschouwd als de premium lijn van het merk. Motorola-smartphones gebruiken tot op heden steevast een Snapdragon-processor van Qualcomm. In de twee Moto X-smartphones zaten dit jaar een Snapdragon 808 en Snapdragon 810.

Lenovo levert vooralsnog geen smartphones in Europa, al zijn deze telefoons in principe wel te koop via diverse webwinkels. Het is nog onbekend of en wanneer de fabrikant zijn vleugels uitslaat en ook hier smartphones gaat verkopen. Ook is het nog onbekend wat de specificaties zijn van de nieuwe high end-telefoon met Exynos 8870-processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters