Lenovo zet toch nog zijn kaarten op tablets, deze zomer al

Hoewel computerproducent Lenovo eerder verklaarde dat tablets nog geen vijftien procent van de pc-markt zullen pakken, lijkt de koers van het Chinese bedrijf te zijn veranderd. Nog deze zomer worden maar liefst drie tablets uitgebracht, twee op Android en een op Windows 7.

Lenovo IdeaPad

De drie tablets zijn alemaal 10-inchers. Kleinere tablets zitten in de wat verdere toekomst in het verschiet. Het zal dan waarschijnlijk gaan om 7-inch exemplaren.

De drie tablets worden nog deze zomer aangeboden op de Amerikaanse markt. Of ook de Europese markt direct wordt bediend, is nog niet te zeggen.

De Androidtablets lopen op de tabletversie van Android, Honeycomb. De ene is voor consumenten bedoeld en zal rond de 400 dollar gaan kosten, de ander voor zakelijk gebruik en die krijgt een prijskaartje van rond de 900 dollar. De precieze prijzen zullen afhangen van de hardwarespecificaties en de aanvullende software die Lenovo erop zet.

Lenovo-CEO Rory Read meldt dat de consumententablet waarschijnlijk al in juli op de markt komt. De zakelijke tablet net na de zomer. De consumententablet gaat onder de vlag van de IdeaPad series, en de zakelijke wordt een ThinkPad. Die zakelijke tablet krijgt ook een stylus pennetje.

Read meldt tevens dat Lenovo nog even geen smartphones gaat maken buiten de Chinese grenzen. In Amerika is de smartphonemarkt al tamelijk overvoerd, en Lenovo gaat zich daar niet in mengen. Lenovo heeft zijn zinnen gezet op het veroveren van de thuismarkt met de LePhone, die op Android loopt, en een Android touchscreen-tablet die LePad heet.

Lenovo meldt dat het tijdperk van de netbooks voorbij is. De vijftien procent van de pc-markt die tablets gaan veroveren, zal voornamelijk ten koste gaan van de netbooks, meldt Read. De ‘gewone’ markt voor desktops en laptops zal blijven, denkt Read, en zelfs groeien als de prijzen blijven dalen zodat de computers betaalbaar worden voor mensen in arme landen.

Bron: Android Autohority

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters