LG begint met uitrol Gingerbreadupdate Optimus Black

LG is eindelijk begonnen met de Gingerbreadupdate van de LG Optimus Black. De telefoon werd in het tweede kwartaal van vorig jaar uitgebracht met de belofte snel een update te krijgen, maar het heeft dus een klein jaar geduurd voordat die beschikbaar is gesteld.

LG Optimus Black piano

De updatesnelheid van zijn telefoons is dan ook één van de grote kritiekpunten van LG. Eerder gebeurde met de Optimus 2X Speed al hetzelfde. Dat toestel kreeg pas eind vorig jaar een update en nu is het dus ook voor gebruikers van de Optimus Black zover, meldt Gsmarena. De volgende update voor het toestel staat trouwens ook op de planning: LG heeft beloofd dat de telefoon in Q3 van dit jaar een update naar Android Ice Cream Sandwich zal krijgen.

Het gaat om precies te zijn om een update naar Android 2.3.4, een al wat oudere versie van Gingerbread. De veranderingen van de nieuwste versie, 2.3.7, ten opzichte van deze versie zijn overigens minimaal. Volgens LG brengt de update behalve een nieuw nummertje achter de Androidversie een flink aantal verbeteringen met zich mee. De telefoon moet na de update beter omgaan met de batterij, de game-ervaring moet beter zijn na de update, de UI is erop vooruit gegaan, het toestel ondersteunt na de update nieuwe mediaformaten, de emailfunctie wordt beter, na de update zal er een Google+ applicatie standaard op het toestel staan en zo is er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd in de update.

De uitrol is bevestigd in India en in delen van Europa, hoewel die niet verder gespecificeerd zijn. Meldingen van Nederlanders die de update al ontvangen hebben, hebben we nog niet kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rene -

    In mijn ogen is dit echt triest van LG. Een jaar wachten op een update. Heb zelf al sinds zomer vorig jaar Gingerbread op mijn Galaxy. Dit is vooral te danken aan een heel actieve community op Sam Mobile.
    Als ik een LG zou hebben, zou het ook direct mijn laatste zijn.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters