LG behaalt een nog grotere winst in Q3

LG heeft zijn financiële resulataten van het afgelopen kwartaal geopenbaard gisteren en lijkt helemaal geen last meer te hebben van de crisis. Het bedrijf verkocht twee miljoen telefoons extra en haalde daarmee een prima winst.

LG performance Q3 2009

Na Sony Ericsson en Nokia, heeft LG gisteren de financiële resultaten bekendgemaakt. Waar Sony Ericsson en Nokia verliezen te verwerken kregen, heeft LG het prima gedaan het afgelopen kwartaal. De mobiele divisie van de electronicagigant kon dit kwartaal één van de hoogste winsten ooit bijschrijven en verkocht 6% meer telefoons dan in Q2 van dit jaar.

De omzet uit mobiele telefoons kwam uit op $3,5 miljard dit kwartaal en dat is bijna een kwart meer dan de verkopen in het derde kwartaal van vorig jaar. Deze verbeterde omzet kwam vooral doordat LG meer wist te verkopen in het prepaid- en smartphone-segment, terwijl het mid-range-segment juist wat afzwakte. Dit is een trend die we steeds meer zien en die deels veroorzaakt wordt door de crisis, doordat mensen op zoek zijn naar een goedkope telefoon of juist eentje waar men langer mee kan doen. Het aantal mobieltjes dat LG verkocht voor deze omzet bedroeg zo’n 31,5 miljoen, wat een verbetering is ten opzichte van Q2 van dit jaar en ook ten opzichte van Q3 van vorig jaar. Dit komt neer op een gemiddelde verkoopprijs van $111, waarmee de winstmarge van LG wel wat zakte naar 8,8 procent. Dit heeft volgens LG vooral te maken met de dalende prijs van telefoons en het feit dat LG meer winst uit het low-end segment haalde.

De verdeling van de verkopen over de wereld veranderde wat dit kwartaal, waarbij het opvalt dat LG het vooral in Noord Amerika niet zo goed meer deed. Eerst werden nog 36% van LG’s telefoons in Noord Amerika afgezet, nu is dat nog maar 31%. Europa groeide met 1% van 17% naar 18% en in LG’s thuisbasis ging het ook net wat minder goed. In plaats van 8% van alle mobieltjes die LG verkoopt ging nu nog maar 6% naar dit gebied.

De verwachtingen voor Q4 zijn goed, LG verwacht dan nog meer te verkopen dan in dit kwartaal. De release van LG’s eerste Android-telefoon die in dit kwartaal uit moet komen betekent veel voor het bedrijf en ook de nieuwe BL40 moet een steentje bijdragen aan LG’s verkopen voor dit kwartaal. Daarnaast zijn de verkopen in Q4 traditioneel wat hoger vanwege de feestdagen waarbij veel telefoons onder de kerstboom belanden.

LG regionale verkopen Q3 2009 

Bron: Fierce Wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters