LG bekritiseert lancering van Windows Phone 7

LG is achteraf niet tevreden over de wijze waarop Microsoft het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 heeft uitgebracht. Toch blijft LG zijn kaarten zetten op WP7.

LG Optimus 7 AAP

LG vindt dat de lancering van WP7 afgelopen oktober niet aan de verwachtingen heeft voldaan. “Als telefoonindustrie hadden wij er hoge verwachtingen van, maar voor de consumenten is het besturingssysteem te onzichtbaar”, meldde James Choi, marketingbaas van LG. Hij zei dat in een interview met Pocket Lint.

“LG heeft nauw samengewerkt met Microsoft, vanaf het begin. Wij vinden dat WP7 perfect is voor een groot segment van de markt. Want we merken dat sommige mensen andere besturingssystemen, zoals dat van Google, veel te ingewikkeld vinden. Terwijl Windows Phone 7 heel intuïtief en makkelijk is in het gebruik.”

Een van de problemen, volgens Choi, is dat sommigen nu vinden dat het besturingssysteem zo makkelijk is dat het verveelt. “Tech-jongens zoals wij zelf zijn er misschien na een week of twee op uitgekeken, maar er zijn zeker segmenten in de markt die juist aangetrokken zijn door de eenvoud. Wij vinden dat het OS nog steeds veel potentie heeft, hoewel de eerste tijd niet echt opleverde wat iedereen ervan verwachtte.”

Niemand hoeft eraan te twijfelen dat LG nog altijd telefoons wil maken voor Microsoft’s platform, meldde Choi. “Vanuit het perspectief van de verkoper is het uiterst belangrijk dat er een balans is, het is niet goed voor ons om afhankelijk te zijn van één besturingssysteem. En dat geldt ook voor de telco’s”, aldus Choi toen Pocket Lint hem vroeg of LG zich nu meer op Android zou gaan richten, omdat dat OS meer succes heeft.

Choi constateert dat de telefoons die nu voor WP7 zijn uitgebracht, allemaal high-end zijn omdat het mobiele OS zulke hoge eisen stelt aan de hardware. Maar over een tijdje zullen er ook low-end en mid-range telefoons uitkomen voor WP7, en dan is het kassa voor LG, hoopt Choi.

Bron: pocketlint

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters