LG bekritiseert lancering van Windows Phone 7

LG is achteraf niet tevreden over de wijze waarop Microsoft het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 heeft uitgebracht. Toch blijft LG zijn kaarten zetten op WP7.

LG Optimus 7 AAP

LG vindt dat de lancering van WP7 afgelopen oktober niet aan de verwachtingen heeft voldaan. “Als telefoonindustrie hadden wij er hoge verwachtingen van, maar voor de consumenten is het besturingssysteem te onzichtbaar”, meldde James Choi, marketingbaas van LG. Hij zei dat in een interview met Pocket Lint.

“LG heeft nauw samengewerkt met Microsoft, vanaf het begin. Wij vinden dat WP7 perfect is voor een groot segment van de markt. Want we merken dat sommige mensen andere besturingssystemen, zoals dat van Google, veel te ingewikkeld vinden. Terwijl Windows Phone 7 heel intuïtief en makkelijk is in het gebruik.”

Een van de problemen, volgens Choi, is dat sommigen nu vinden dat het besturingssysteem zo makkelijk is dat het verveelt. “Tech-jongens zoals wij zelf zijn er misschien na een week of twee op uitgekeken, maar er zijn zeker segmenten in de markt die juist aangetrokken zijn door de eenvoud. Wij vinden dat het OS nog steeds veel potentie heeft, hoewel de eerste tijd niet echt opleverde wat iedereen ervan verwachtte.”

Niemand hoeft eraan te twijfelen dat LG nog altijd telefoons wil maken voor Microsoft’s platform, meldde Choi. “Vanuit het perspectief van de verkoper is het uiterst belangrijk dat er een balans is, het is niet goed voor ons om afhankelijk te zijn van één besturingssysteem. En dat geldt ook voor de telco’s”, aldus Choi toen Pocket Lint hem vroeg of LG zich nu meer op Android zou gaan richten, omdat dat OS meer succes heeft.

Choi constateert dat de telefoons die nu voor WP7 zijn uitgebracht, allemaal high-end zijn omdat het mobiele OS zulke hoge eisen stelt aan de hardware. Maar over een tijdje zullen er ook low-end en mid-range telefoons uitkomen voor WP7, en dan is het kassa voor LG, hoopt Choi.

Bron: pocketlint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Leon -

  Ik heb beide niet meer.
  Dusseh goodbye icon ugly, hello beautifull.
  Meer serieus; na beide lang gebruikt te hebben zit WP7 gewoon logischer in elkaar als Android en iOS.
  Ik merk dat ik veel dingen sneller doe en dan ziet dat er ook meestal gelikter uit.

  1. Dominick -

   Ben ik het mee eens. Hoewel ik me er ook wel in kan vinden wat die LG baas zegt. WP7 gaat wel wat sneller vervelen. En ik kan me ook voorstellen dat als je een WP7 toestel een of twee jaar hebt gehad dat je dan weer iets anders wilt omdat het volgende toestel grotendeels hetzelfde is, maar in een andere jasje. Bij Android zijn er echt verschillen als je een nieuw toestel koopt.

 2. piet -

  ik vindt de interface niks van WM 7 het deugt niet, ik zou Symbian verkiezen boven WM7 ook al heb ik het niet uitgeprobeerd android and Iphone gaan het ver shoppen

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters