LG belooft Android Jelly Bean-update voor 2012-lineup nog dit jaar

Hoewel niemand nog weet hoe de volgende update van Android eruit ziet, is LG alvast van plan om de hele lineup van dit jaar zo snel mogelijk van die nieuwe versie te voorzien. De opvolger van Ice Cream Sandwich gaat namelijk Jelly Bean heten.

LG L3, L5 en L7

LG had de afgelopen jaren grote moeite met het bijbenen van nieuwe versies van Android voor alle beschikbare toestellen. Die werden wel beloofd, maar kwamen erg laat. Daar is nu van geleerd. Tegen Techradar heeft LG verklaard dat LG de update naar de volgende versie van Android garandeert.

Van die volgende versie van Android is weinig meer bekend dan de naam: Jelly Bean. Google noemt zijn Android-versies naar zoetigheid in alfabetische volgorde. De versie waar de meeste huidige Androidapparaten op lopen is Gingerbread, gevolgd door tabletversie Honeycomb die weer allebei zijn opgevolgd door Ice Cream Sandwich. G, H, I. De J volgt, Jelly Bean dus. Maar wanneer die nieuwe Android-versie wordt uitgebracht is net zo min bekend als de systeemeisen die Jelly Bean aan apparaten stelt.

Dit is dan ook de enige zwakte van de belofte van LG. De apparaten moeten de eisen van Jelly Bean straks wel aan kunnen. Als dat zo is, worden ze zo snel mogelijk van een update voorzien.

Of die belofte wordt nagekomen, is gezien de historie van LG op dit gebied nog even afwachten, want de LG Optimus 2X Speed wacht nog steeds op de Ice Cream Sandwich-update, hoewel die al lang geleden is aangekondigd.

De nieuwe Optimus L3 zal Jelly Bean waarschijnlijk niet te zien krijgen. Die loopt nog op Gingerbread, omdat dit toestel met zijn 800Mhz processor Ice Cream Sandwich al niet aankan. Dit toestel zal waarschijnlijk zijn hele levensduur op Gingerbread 2.3 blijven draaien.

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters