LG Benelux: “Wij zijn trots dat we de Nexus 5 mogen maken”

Bas Dekker, commercieel directeur bij LG Benelux, laat weten dat het bedrijf trots is op het feit dat Google opnieuw gekozen heeft voor LG om de Nexus 5 te fabriceren. De directeur verwacht dat de introductie van de Nexus 5 positief zal uitpakken voor LG qua merkbekendheid.

Google Nexus 5 Android 4.4 KitKat

LG wist eerder op de dag voltrots de nieuwe Nexus 5 in zowel Nederland, als België te lanceren. In Nederland is het toestel verkrijgbaar via verschillende e-tailers en de retailer MediaMarkt/Saturn. In België zal het toestel via CoolBlue België online te verkrijgen zijn voor eveneens 399 euro. In een vraaggesprek met All About Phones, waarvan later vandaag een video interview online zal gaan komen, laat Dekker weten bijzonder in zijn nopjes zijn over de lancering van de Nexus 5. “De Nexus 5 is voor het merk LG. We verwachten dat het toestel een positief invloed zal hebben op ons merk en prima naast de LG G2 kan bestaan.”

Volgens Dekker is de Nexus 5 bedoeld voor de techies en de LG G2 voor de doorsnee-consument. “Voordeel van de Nexus 5 is dat je altijd als eerste over de Android-updates zult beschikken. De gemiddelde consument zit daar niet perse op te wachten en qua design en prestaties kunnen we deze consument meer dan prima bedienen met de LG G2. We hebben dus nu een zeer competitief alternatief voor de techies met de Nexus 5 op een zeer scherp prijspunt van 399 euro in Nederland.” De commercieel directeur weet ook te bevestigen dat de accessoires voor de Nexus 5 binnenkort in Nederland beschikbaar zullen zijn. “Ondermeer de nieuwe covers en de draadloze lader zullen we ook in Nederland gaan verkopen voor de Nexus 5.”

Dekker liet in het midden wanneer we de 32GB variant van de Nexus 5 kunnen verwachten. “Momenteel zijn de witte en zwarte variant van de Nexus 5 ruim leverbaar en we verwachten geen al te grote problemen qua schaarste. We weten dat Google in de Play Store in Amerika de 32GB variant aanbiedt.” De Google Nexus 5 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Bas Dekker, Sales directeur LG Benelux 
Bas Dekker, Sales directeur LG Benelux, met de Nexus 5 en de LG G2
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters