LG bevestigt nieuw quad HD-scherm voor G4

LG heeft een nieuw smartphonescherm gepresenteerd. De Zuid-Koreaanse fabrikant laat daarnaast weten dat deze display, met een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels, in het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant komt, de LG G4.

LG G4 smartphone

Dit laat LG weten in een persbericht. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen met het scherm grote stappen op het gebied van kleurengamma, helderheid, contrast, het touchscreen, energieverbruik en ‘dikte’ van het scherm. Inmiddels is de massaproductie van het scherm gestart.

Hierdoor is het nieuwe quad HD-scherm op tijd af voor de lancering van de G4, die gepland staat op 28 april. Net als de G3, het huidige vlaggenschip van LG, krijgt dus ook het nieuwe topmodel van LG een scherm met een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels. De pixeldichtheid blijft met 538 ppi gelijk, maar de kwaliteit van het scherm zou dus wel een stuk beter zijn geworden.

LG meent dat het aanraakscherm sterk is verbeterd, waardoor hij ook goed reageert als er bijvoorbeeld regendruppels op het scherm liggen. Het kleurcontrast zou met 50 procent zijn verbeterd en de helderheid met 30 procent, ten opzichte van huidige quad HD LCD-panelen.

LG Display, de afdeling die het scherm heeft ontwikkeld, is natuurlijk erg te spreken over het nieuwe scherm. “Het bedrijf heeft de essentiële functies van het scherm verder gemaximaliseerd, van aanraakfunctie tot kleurengamma. Dit komt omdat we de nieuwste technieken en onze ervaring hebben gebruikt”, vertelt vicepresident Byeong-Koo Kim van LG Display. “LG Display blijft producten ontwikkelen die voor de beste gebruikerservaring zorgen. Niet alleen voor smartphones, maar ook voor tablets en computers.”

LG presenteert de G4 op 28 april. De smartphone krijgt onder andere een Snapdragon 808-processor, die zes kernen heeft en geklokt is op 1,8GHz. Daarnaast heeft de smartphone 3GB ram en waarschijnlijk een 15-megapixelcamera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hot12345 -

  Weetje wat het is, LG zei toen dat ze een telefoon uit zouden brengen die in 4k zal opnemen… Wat blijkt nu… Ze hebben een 4k opname functie uitgerold bij de lg g3.

  Maar wat is er nu aan de hand…. JE KUNT MAAR 5 MIN. (Ivm hitte) OPNEMEN IN 4K.

  Mensen kunnen nu niet zeggen dat ze dat niet gedaan hebben, puur marketing technisch klopt het.

  Jammer dat het zo is gegaan bij LG, als je kijkt naar andere merken zoals Samsung, die bewijzen juist het tegendeel, dat 4K wel mogelijk maakt zoals op de Note 4.

  We zullen zien of de G4 een stap in de goede richting is. Zelf kijk ik erg naar uit naar bijvb de Note 5.

  Waarom?
  Samsung heeft weer bewezen dat hun eigen processor een killer is. Kijk maar naar de Galaxy S6. Ze zijn afgestapt van de Snapdragon 810 ivm de overhitting. Goede keus. Alhoewel ik helemaal geen Samsung liefhebber ben met al dat bloatware.

  1. Dominick -

   De 808 heeft 2 A57 kernen en 4 A53 kernen, ipv 4 om 4 in de 810. Heeft waarschijnlijk te maken met de warmteontwikkelingsproblemen van de 810

   1. Hot12345 -

    Is toch poep, als je het mij vraagt. Je wilt toch de beste van de beste.
    De nieuwste flaggenschip met een lagere klokfreq. Is toch bullshit.
    In Android landschap.
    Je wilt juist de laatste model van de soc. Enz

    Vind dat ze van Snapdragon af moeten stappen. Dacht altijd eerst " Snapdragon is de heer en meester " juist integendeel, kijk maar naar de overhitting van de m9 van htc.

    Toen kwam plotseling Samsung met de S6. Wat is dat ding snel! Benchmarks liegen er niet om. Note 4 vs S6 is het een killer.

    Is het wel eerlijk dan? Ja in mijn ogen wel, zelfde scherm resolutie en zelfde specs op de processor na dan.

    Persoonlijk hou ik niet van Samsung, met al dat crappy bloatware en touchwizz. Hoop echt dat de Note 5 of de nieuwe G4 een eigen makelij krijgt van Samsung processor.

   2. Dominick -

    Tsja, het is niet alsof er alternatieven beschikbaar zijn voor Qualcomm. Kwestie van roeien met de riemen die je hebt. Een eigen SoC ontwikkelen doe je niet zomaar even natuurlijk 😉

   3. Quasimodo -

    Qualcomm was verrast door het snel op de markt brengen van Apple's 64bits SoC en had deze zelf nog lang niet klaar. Onder druk hebben ze toen maar ARM's ontwerp gekocht. ARM vertelde dat hun A57 ontwerp nooit bedoelt is voor smartphones maar voor servers en tablets. Het resultaat kennen we: te heet in een kleine behuizing en zijn niet efficiënt genoeg voor een smartphone.
    Dat Qualcomm wel degelijk betere kernen kan ontwerpen heeft ze wel bewezen met de krait-ontwerpen.

   4. Quasimodo -

    We zien dan ook in de M9 plus een Mediatek SoC. Op zich niets mis mee als ook het updatebeleid van Mediatek maar verbeterd is tov vorige jaren.

   5. Dominick -

    Heb natuurlijk nog geen ervaring met de nieuwste high-end SoC van MediaTek, maar over het algemeen presteren ze toch net wat minder. Ander puntje is natuurlijk het budget-imago wat rond MediaTek hangt, dat zal ook niet helpen. Maar ik ben idd benieuwd naar die M9+

   6. Quasimodo -

    Ik heb verschillende Mediatek's gehad en bij mij hebben ze veel aanzien verloren. Het lijkt een beetje een wanhoopsdaad van HTC of wordt deze SoC zwaar gesubsidieerd door Mediatek.
    Al met al komt het niet heel slecht uit voor HTC.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters