LG bevestigt nieuw quad HD-scherm voor G4

LG heeft een nieuw smartphonescherm gepresenteerd. De Zuid-Koreaanse fabrikant laat daarnaast weten dat deze display, met een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels, in het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant komt, de LG G4.

LG G4 smartphone

Dit laat LG weten in een persbericht. Het bedrijf maakt naar eigen zeggen met het scherm grote stappen op het gebied van kleurengamma, helderheid, contrast, het touchscreen, energieverbruik en ‘dikte’ van het scherm. Inmiddels is de massaproductie van het scherm gestart.

Hierdoor is het nieuwe quad HD-scherm op tijd af voor de lancering van de G4, die gepland staat op 28 april. Net als de G3, het huidige vlaggenschip van LG, krijgt dus ook het nieuwe topmodel van LG een scherm met een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels. De pixeldichtheid blijft met 538 ppi gelijk, maar de kwaliteit van het scherm zou dus wel een stuk beter zijn geworden.

LG meent dat het aanraakscherm sterk is verbeterd, waardoor hij ook goed reageert als er bijvoorbeeld regendruppels op het scherm liggen. Het kleurcontrast zou met 50 procent zijn verbeterd en de helderheid met 30 procent, ten opzichte van huidige quad HD LCD-panelen.

LG Display, de afdeling die het scherm heeft ontwikkeld, is natuurlijk erg te spreken over het nieuwe scherm. “Het bedrijf heeft de essentiële functies van het scherm verder gemaximaliseerd, van aanraakfunctie tot kleurengamma. Dit komt omdat we de nieuwste technieken en onze ervaring hebben gebruikt”, vertelt vicepresident Byeong-Koo Kim van LG Display. “LG Display blijft producten ontwikkelen die voor de beste gebruikerservaring zorgen. Niet alleen voor smartphones, maar ook voor tablets en computers.”

LG presenteert de G4 op 28 april. De smartphone krijgt onder andere een Snapdragon 808-processor, die zes kernen heeft en geklokt is op 1,8GHz. Daarnaast heeft de smartphone 3GB ram en waarschijnlijk een 15-megapixelcamera.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters