LG blijft doorgaan met smartphones maken

LG blijft ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de LG G5 gewoon doorgaan met het maken van smartphones. Dat zegt LG-woordvoerder Ken Hong.

LG V20De geruchtenmolen over een eventuele wisseling van koers begon te draaien toen LG vanmorgen de LG V20 officieel aankondigde. Die heeft een zelfde soort latchknop als de G5, maar heeft niet dezelfde integratie met hardwaremodules of de accessoires genaamd ‘LG Friends’. Hierdoor speculeerden een aantal mensen dat de Koreaanse fabrikant het concept geheel had opgegeven.

V20 zat al in laatste ontwikkelingsfase

Volgens Hong kunnen die speculaties echter rechtstreeks de prullenbak in. Volgens hem zat de V20 namelijk al in de laatste ontwikkelingsfase toen de G5 uitgebracht werd. Daardoor zou de vorm van de V20 erg weinig te maken hebben gehad met de slechte verkoopcijfers en matige ontvangst van de G5.

LG ontwikkelt concept door

Ook heeft het Koreaanse bedrijf bevestigd dat het het concept van hardwaremodules graag wil doorontwikkelen. Hierover bestaan echter nog verschillende onduidelijkheden. Zo weten we niet of het aanbod hierdoor groter wordt. Ook is het nog niet bekend of de add-ons van de G5 door de G6 te gebruiken zullen zijn.

Kritiek op modules

Na de lancering van de LG G5 kreeg het bedrijf vrijwel meteen kritiek op zijn modules. Zo zou de LG Cam Plus veel te duur zijn en de smartphone vooral een stuk onhandiger maken. Ook de LG 360 VR zou zijn geld niet echt waard zijn. Alleen de LG 360 Cam werd redelijk positief ontvangen.

Google stopt Project Ara

LG is overigens niet de enige die moeite heeft om hardwaremodules goed aan de man te brengen. Eerder stopte Google al met zijn ambitieuze Project Ara smartphone. De zoekgigant deed daarna geen uitspraken over de eventuele toekomst van het project. Een woordvoerder zei overigens wel dat Google misschien met partners gaat samenwerken om de technologie van Project Ara op de markt te brengen, eventueel via licentieovereenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters