LG blijft doorgaan met smartphones maken

LG blijft ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de LG G5 gewoon doorgaan met het maken van smartphones. Dat zegt LG-woordvoerder Ken Hong.

LG V20De geruchtenmolen over een eventuele wisseling van koers begon te draaien toen LG vanmorgen de LG V20 officieel aankondigde. Die heeft een zelfde soort latchknop als de G5, maar heeft niet dezelfde integratie met hardwaremodules of de accessoires genaamd ‘LG Friends’. Hierdoor speculeerden een aantal mensen dat de Koreaanse fabrikant het concept geheel had opgegeven.

V20 zat al in laatste ontwikkelingsfase

Volgens Hong kunnen die speculaties echter rechtstreeks de prullenbak in. Volgens hem zat de V20 namelijk al in de laatste ontwikkelingsfase toen de G5 uitgebracht werd. Daardoor zou de vorm van de V20 erg weinig te maken hebben gehad met de slechte verkoopcijfers en matige ontvangst van de G5.

LG ontwikkelt concept door

Ook heeft het Koreaanse bedrijf bevestigd dat het het concept van hardwaremodules graag wil doorontwikkelen. Hierover bestaan echter nog verschillende onduidelijkheden. Zo weten we niet of het aanbod hierdoor groter wordt. Ook is het nog niet bekend of de add-ons van de G5 door de G6 te gebruiken zullen zijn.

Kritiek op modules

Na de lancering van de LG G5 kreeg het bedrijf vrijwel meteen kritiek op zijn modules. Zo zou de LG Cam Plus veel te duur zijn en de smartphone vooral een stuk onhandiger maken. Ook de LG 360 VR zou zijn geld niet echt waard zijn. Alleen de LG 360 Cam werd redelijk positief ontvangen.

Google stopt Project Ara

LG is overigens niet de enige die moeite heeft om hardwaremodules goed aan de man te brengen. Eerder stopte Google al met zijn ambitieuze Project Ara smartphone. De zoekgigant deed daarna geen uitspraken over de eventuele toekomst van het project. Een woordvoerder zei overigens wel dat Google misschien met partners gaat samenwerken om de technologie van Project Ara op de markt te brengen, eventueel via licentieovereenkomsten.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters