LG bouwt doorzichtige Firefoxtelefoon

Firefox OS staat vooral bekend als een op de gelijknamige webbrowser gebaseerd besturingssysteem, en weinig opmerkelijke mobieltjes van lage kwaliteit in het laagste segment. Tot nu. Fabrikant Fx0 heeft in Tokio een Firefox OS-telefoon onthuld die er heel bijzonder uitziet: hij is deels doorzichtig.

LG bouwt doorzichtige Firefoxtelefoon schermafbeelding 2014 12 27 om 171508

De Japanse provider KDDI heeft de Fx0 door LG laten bouwen. De 4,7-inch smartphone heeft een goudkleurige transparante korst en een homebutton waarin het logo van Firefox in goud is gegraveerd; de vos die de aarde omspant.

Deze telefoon loopt op de laatste versie van Mozilla’s mobiele besturingssysteem. De smartphone is ontworpen door een Japanse designer van faam, Tokijun Yoshioka, die eerder een telefoon ontwierp die nu in het Museum van Moderne Kunst is te bewonderen.

De telefoon is ontworpen rondom het design van de LG G3. Daar lijkt hij qua vorm op. Het toestel wordt ook door LG gebouwd, dus dat is niet zo verrassend. De smartphone lijkt van een afstandje het meest op een verkleinde LG G3, maar dan eentje die al zijn ingewanden door de achterkant en de niet-schermdelen van de voorkant laat zien. Ongeveer zoals een horloge dat zijn raderwerken door het glas heen laat zien.

De Fx0 is geen goedkope telefoon, zoals alle Firefox OS-mobieltjes die tot nu toe de markt hebben bereikt. Die waren nooit duurder dan 150 dollar. De Fx0 wordt verkocht voor pakweg 375 euro en bezit dan ook betere specificaties. Een 1,2Ghz Snapdragon 400-processor, 1,5GB ram en 16GB opslaggeheugen plus een 2370 mAh batterij zijn de genoemde specificaties. Het lagere segment van de midrangecategorie. Wel biedt de telefoon lte en nfc. Over de kwaliteit van de camera’s is niets bekend.

De telefoon wordt vooralsnog alleen in Japan verkocht vanaf 16 januari. Mozilla meldt dat hiermee momenteel 16 verschillende Firefox OS-telefoons in totaal 29 landen worden verkocht.

LG bouwt doorzichtige Firefoxtelefoon schermafbeelding 2014 12 27 om 171508 

Bron: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters