LG brengt 2.1-update uit voor de GT540 en 2.2-update voor de GW620

LG Mobile heeft aan All About Phones bevestigd dat het met twee belangrijke updates gaat komen voor haar Android-telefoons. Zo zal de Optimus Android GT540 een 2.1-update tegemoet kunnen zien en de GW620 zelfs een 2.2-update.

LG Mobile Nederland heeft aan All About Phones bevestigd dat de Koreaanse producent met twee belangrijke updates zal gaan komen voor haar Android-telefoons. Volgens Bas Tulner, Marketing Manager Mobile Communications Benelux bij LG, zal het bedrijf binnen twee maanden een 2.1-update uit gaan brengen voor haar GT540 Optimus-smartphone. Het toestel is momenteel bij Vodafone beschikbaar als prepaid-telefoon en bied een prima ervaring aan voor een zeer interessante prijs, zo blijkt uit onze review. Met de 2.1-update voegt LG de nodige verbeteringen toe aan het goedkope toestel en maakt het hiermee een geduchte concurrent gekeken naar het prijspijl voor andere telefoons.

LG zal ook haar GW620-smartphone van een interessante update voorzien. Volgens Tulner is LG momenteel bezig met een 2.2-update voor het toestel die begin volgend jaar verwacht wordt voor de telefoon. Tulner plaatst daarbij wel de kanttekening dat niet alle 2.2-functionaliteit beschikbaar zal zijn op het toestel door hardware limitaties. Als voorbeeld wordt de Wi-Fi-hotspot gegeven van Android 2.2 die niet op de GW620 zal gaan werken met de update. De GW620 is een Android-telefoon met een qwerty-toetsenbord dat tevens scherp geprijsd is door de producent. Uit onze review kwam het toestel positief naar voren en vooral het toetsenbord was erg prettig in gebruik. De updates zullen gratis verstrekt worden voor beide telefoons. Tulner kon nog niet precies melden wanneer de updates uit zullen gaan komen maar duidelijk is wel dat de GT540 deze nog dit jaar mag verwachten.

LG GW620

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marjolein -

  Beste Kevin,

  Ik ben momenteel aan het proberen mijn telefoon te updaten. Met heel veel pijn en moeite heb ik hem weten aan te sluiten op mijn telefoon, maar zoals u ook al zei, beweerde de software van LG dat ik al de meest recente versie van de software heb. Ik lees dat u via een andere tool wel erin bent geslaagd om de telefoon te updaten, mag ik vragen hoe u het voor elkaar heeft gekregen?
  Gezien de datum van het laatst geposte bericht hoop ik dat u dit nog leest.

  Met vriendelijke groeten, Marjolein

 2. Kevin -

  @ Chris en alle anderen: bij mij is de update ook gelukt uiteindelijk (niet via de lg tool zelf maar met een omweg via een andere tool).
  Maar ik zag eerst ook dat mijn oude apps er nog op stonden, dacht ook dat dit goed was, maar ik kan je toch aanraden best een reset te doen naar de fabrieksinstellingen eens je update gedaan is. Er zijn anders namelijk een heel aantal apps die niet goed meer werken, en bij mij ging bijvoorbeeld de camera niet goed, en velen hebben ook al problemen gehad met wifi.
  Na de reset was dit allemaal opgelost, en even wat apps opnieuw installeren is zo'n ramp eigenlijk niet.

 3. Chris gw20 -

  Beste mensen,

  Na het bericht van Kevin met de link, ben ik een paar uurtjes bezig geweest met klooien om de update werkend te krijgen. Het is inderdaad erg spijtig dat Lg erg land duurt met zijn update's kort gezegt een ramp. Maar goed ik heb net de Lg geupdate en met suc6. het update duurt wel even maar als je de beschrijving van Lg volgt moet je er uit kunnen komen!!! android 2,2 ziet er echt super uit en mijn ouwe apps staan er gewoon nog hopelijk nu minder vast lopers. als je er dus niet uit komt met het update blijven proberen!!!

 4. Willian -

  Hoi Kevin,

  Waar is deze update te vinden?

  Op de website van LG kom ik niet verder:
  [url=http://www.lg.com/nl/mobiele-telefonie/mobiele-telefoons/LG-android-GW620.jsp]http://www.lg.com/nl/mobiele-telefonie/mobiele-telefoons/LG-android-GW620.jsp[/url]

 5. Kevin -

  update is er al sinds gisterenavond, kan hem alleen niet installeren omdat ik geen verbinding tussen toestel en pc krijg, stomme drivers…
  In vista niet gelukt, nu in win7 aan het proberen…

 6. Kevin -

  In week 9 (volgende weekdus) zou de officiële update van de gw620 naar android 2.2 moeten beschikbaar zijn via de LG website.
  Dit bericht kreeg ik van een product manager van Telenet mobile, die navraag had gedaan bij LG.
  Ik kijk met spanning uit naar volgende week

 7. joentjebe -

  Belachelijk dat dit zo lang duurt en dat er zo veel onduidelijkheid is. Met een beetje geluk komt de update er voor maart nog, als hij er uberhaupt al komt…

 8. phoney -

  die 2.2 gaat niet eens komen eerst een heel jaar zeggen van een update naar 1.6 dan blijkt 1.6 te zwaar te zijn voor de gw620 en nu een update naar 2.2 BS.

 9. Erwin -

  Op 9 december kreeg ik dit antwoord van de LG Customer Service:

  “Graag wil ik u bedanken dat u contact heeft opgenomen met de LG Customer Service.

  De update voor uw telefoon GW620, is februari 2011 beschikbaar. Deze kunt u vinden op onze website.

  Ik hoop hiermee uw email naar tevredenheid te hebben beantwoord.”

  Maar daarna is het dus weer anders geworden gezien de post van Aart.. Ik hoop dat LG medewerkers allemaal een beetje langs elkaar heen lullen, en dat diegene waarvan ik antwoord heb gekregen gelijk had. Maar dat zal wel niet.

 10. Kevin -

  Als die update er uiteindelijk niet komt, ben ik echt wel bedrogen. Toen ik het toestel kocht, zei de verkoper dat er zeker een update ging komen (heeft niet gezegd welke maar alles is beter dan de 1.5). Als ik had geweten dat er misschien geen update zou komen, had ik mijn toestel nooit gekocht. Ben er op zich tevreden mee, maar het stoort me enorm dat veel apllicaties er niet op werken en dat de bluetooth mogelijkheden zo beperkt zijn.

 11. Aart -

  Graag wil ik u bedanken dat u contact heeft opgenomen met de LG Customer Service.

  Momenteel is het nog volledig onduidelijk of de android update naar 2.1 of 2.2 voor uw toestel gaat komen aangezien Google iedere keer met de datum wijzigt. Het is voor uiteraard vervelend en bieden hiervoor ook onze excuses aan, Maar wij zijn helaas afhankelijk van Google en of de update dit jaar nog gaat komen is nog niet duidelijk.

 12. djmve -

  Ik hoop het dit keer echt, maar er is al eerder spraken geweest van een update.
  LG zwijgt in ieder geval in alle talen.
  Dus ik geloof het pas als dit nieuws via de officiele kanalen (LG) naar buiten wordt gebracht…..
  Ik wacht met spanning af

 13. Tjan -

  Het beste nieuws van deze Prinsjesdag! De GT540 nog dit jaar dus, maar de GW620? Omdat veel apps al helemaal niet meer in de markt verdwijnen voor mijn – overigens prima – 1.5-telefoon kan ik niet wachten…

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters