LG brengt goedkopere LG G5 SE naar Nederland

LG heeft vandaag stilletjes aangekondigd dat de LG G5 SE vanaf 1 oktober in Nederland te koop is.

LG G5

LG G5 SE
De LG G5 SE

LG kondigde eerder dit jaar met trots de LG G5 aan, een modulair vlaggenschip met interessante specificaties. Consumenten kunnen modules kopen, de zogeheten ‘Friends’, om hun toestel aan te passen. Denk aan een speciale cameragrip of een extra grote accu. Een innovatief idee, maar helaas weet het concept ook de Nederlandse consument niet te overtuigen. De LG G5 verkopen in Nederland stellen namelijk teleur.

LG G5 SE

Om de tegenvallende prestaties van de LG G5 te compenseren brengt het Koreaanse bedrijf de LG G5 SE naar Nederland, een goedkoper alternatief voor het modulaire vlaggenschip. De LG G5 SE werd kort na de lancering van de LG G5 geïntroduceerd in verschillende opkomende smartphonemarkten, waaronder Rusland. Vanaf 1 oktober is het Android toestel dus alsnog in Nederland te koop, met een adviesprijs van 499 euro.

LG G5 SE specificaties

Daarmee is het allesbehalve een budgetmodel, maar dat zie je gelukkig ook terug in de specificaties. De LG G5 SE hoeft namelijk amper onder te doen voor zijn grote broer. Het toestel heeft een 5.3-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440. Onder de motorkap zit Qualcomm’s Snapdragon 652 chipset, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Foto’s kunnen genomen worden met een 16MP camera met een dubbele lens en autofocus.

Moeilijke keuze

De LG G5 SE heeft dus een iets minder krachtige chip en minder werkgeheugen. Het vlaggenschip is wel net zoals de LG G5 modulair en daarmee compatibel met de bestaande accessoires van LG. Op papier is de LG G5 SE een uitstekend alternatief voor de LG G5, een toestel dat een adviesprijs had van 699 euro. Door de teleurstellende verkopen is het vlaggenschip de afgelopen tijd echter sterk in prijs gedaald, waardoor je voor 499 euro ook gewoon een LG G5 op de kop kunt tikken.

Bron: RTL Z

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters