LG brengt snelle draadloze oplader deze maand uit

LG Innotek brengt nog deze maand een snelle draadloze oplader op de markt. Deze oplader heeft een vermogen van 15 Watt en maakt gebruik van de Qi-standaard. Hij laadt volgens de fabrikant drie keer sneller op dan andere draadloze laders.

Draadloos opladenEven snel als usb-snelladers met draad

Daarmee zou hij ongeveer even snel zijn als de meeste usb-snelladers met draad. Volgens de fabrikant kan hij ‘een smartphone-accu’ binnen een halfuur tot de helft opladen. Welke smartphone LG heeft gebruikt om dit te testen, is niet bekend.

LG vermeldt niet van welke standaard zijn nieuwe product gebruikmaakt. Wel verzekert het Zuid-Koreaanse bedrijf dat het aan de standaard van het Wireless Power Consortium voldoet. Dat beheert de Qi-standaard, die in de meeste smartphones met de mogelijkheid tot draadloos opladen wordt gebruikt.

Nog deze maand op de markt

LG Innotek heeft verder geen details naar buiten gebracht over het product. De prijs is bijvoorbeeld nog niet bekend. Wel belooft de fabrikant de draadloze oplader nog deze maand op de markt te brengen, ook in Europa.

Laatste LG-vlaggenschepen geen draadloos opladen

De aankondiging van een draadloze oplader van LG is opvallend. De Zuid-Koreaanse technologieproducent heeft zijn laatste twee vlaggenschepen, de G5 en de V20, namelijk niet met deze mogelijkheid uitgerust. De LG G4 ondersteunde draadloos opladen nog wel.

LG G5 SE ook in oktober uitgebracht

De draadloze oplader is niet het eerste wat LG deze maand uitbrengt. De LG G5 SE is namelijk vanaf 1 oktober in Nederland verkrijgbaar. Het kleine broertje van de LG G5 heeft een Snapdragon 625-processor en 3 GB aan werkgeheugen. De resolutie van het 5,3-inchscherm is 2560 bij 1440 pixels. De nieuwe smartphone van LG kost 499 euro.

Bron: LG Innotek via Tweakers

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters