LG en Google kondigen ontwikkeling van smartwatch aan

Google en LG hebben in een persbericht aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een smartwatch. Het polshorloge met slimme Google Now-capaciteiten zal pas over enkele maanden op de markt komen.

LG en Google kondigen ontwikkeling van smartwatch aan lg g watch
LG G Watch

In het persbericht geven Google en LG nog niet zoveel informatie vrij. Het lijkt erop dat met het horloge ongeveer dezelfde dingen kunnen worden gedaan als met Google Glass, de slimme bril die door Google is ontwikkeld. Zeg ‘OK google’ en spreek een commando in dat door het horloge moet worden uitgevoerd.

Google Now is in het apparaatje ingebakken, waardoor het horloge informatie laat zien op basis van je locatie en het tijdstip van de dag. Het dagritme kan aan het apparaat worden geleerd zodat automatisch functionele informatie wordt getoond. Zoals route-informatie, vluchtinformatie of het weer.

Voor de volledigheid nemen we het persbericht van LG en Google hieronder integraal over. En daaronder een filmpje over de software developers kit die deze week wordt vrijgegeven, zodat software-ontwikkelaars apps kunnen maken voor het polsapparaat.

————-Persbericht—————

Amstelveen, 18 maart 2014 — LG Electronics (LG) werkt samen met Google aan de LG G Watch powered by Android Wear™ en brengt daarmee het Android-platform naar wearables. De LG G Watch werkt met een tal van Android™-smartphones en toont gebruikers relevante informatie op het moment dat men het vraagt of wanneer zij “OK Google” inspreken. Als een van de belangrijkste partners van Google binnen dit domein is LG van plan de eerste LG G Watch in het tweede kwartaal van 2014 op de markt te introduceren.

De LG G Watch is eenvoudig toegankelijk voor ontwikkelaars en biedt gebruikers de beste Google-ervaring. De ingenieurs van LG hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met Google om ervoor te zorgen dat de LG G Watch probleemloos werkt met Android Wear. Na de Nexus 4, Nexus 5 en G Pad 8.3 Google Play Edition is dit het vierde toestel dat LG in nauwe samenwerking met Google ontwikkelt.

“De mogelijkheid om met Google samen te werken aan de LG G Watch is de perfecte gelegenheid voor LG om alles uit de kast te halen op het vlak van design en innovatie”, zegt Dr. Jong-seok Park, voorzitter en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “Met de LG G Watch zorgt LG voor een nieuwe mijlpaal voor wearables na ’s werelds eerste 3G Touch Watch Phone in 2009 en de Prada Link in 2008. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit toestel alles in huis heeft om de markt van de smart wearables te veroveren.”

Meer details over de LG G Watch powered by Android Wear, inclusief hardware specificaties, zullen in de komende maanden vrijgegeven worden.

Bron: All About Phones

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters