'LG en Intel werken samen aan processor'

LG en Intel werken volgens geruchten samen aan het bouwen van een nieuwe processor. Het schijnt te gaan om een processor die geschikt is voor gebruik in telefoons.

'LG en Intel werken samen aan processor' 2000571581

Geruchten uit LG’s thuisland Korea vertellen dat LG en Intel samen aan het werken zijn aan een processor. De bronnen vertellen dat het regelen van de samenwerking al eerder dit jaar van start ging, maar dat de echte samenwerking nu begonnen is. De bronnen vertellen niet wat de plannen zijn voor het gebruik van de toekomstige processor.

LG heeft het bouwen van een telefoon met een eigen processor vorig jaar eens geprobeerd. De processor heette de LG Nuclun en was een octa-core processor met een big.LITTLE-indeling, zware taken worden bij deze indeling uitgevoerd door snelle kernen en lichte taken door langzamere kernen. Hoewel deze processor volgens LG energie-efficiënt was, bleek deze dat niet. Of de nieuwe chip, gebouwd door LG en Intel, de Nuclun 2 gaat worden of een andere chip is momenteel niet duidelijk. Enkele dagen terug kwam het verhaal aan het licht dat de Nuclun 2 vertraagd is tot volgend jaar. De eerste generatie Nuclun werd precies één jaar gelden aangekondigd.

Met een samenwerking met Intel is LG een ferme concurrent voor Samsung, die een processor-fabrikant is. As dit gerucht waar is, kan er een concurrentiestrijd tussen de twee processoren komen. Tot LG of Intel deze processor heeft aangekondigd, moet je veel geruchten met een korreltje zout nemen.

Bron: The Korea Economic Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters