LG en Samsung verkopen beiden 20 miljoen touchscreen-telefoons

De touchscreenmarkt is hard gegroeid de afgelopen paar jaar en dat is ook zeker terug te zien aan de verkopen van touchscreen-telefoons. LG en Samsung hebben beide laten weten 20 miljoen touchscreen-toestellen verkocht te hebben, wat betekent dat er alleen al van Koreaanse makelij 40 miljoen van deze telefoons verkocht zijn.

LG KP500 Cookie vs LG KU990 Viewty

De markt voor touchscreen-telefoons blijft maar hard doorgroeien en neemt, ondanks de recessie, nog steeds toe. Afgelopen januari maakte Samsung al bekend dat het bedrijf over heel 2008 maar liefst 10 miljoen touchscreen-telefoons heeft verkocht. Vandaag meldde het bedrijf dat dat getal over het hele touchscreen-tijdperk al twee keer zo hoog ligt. Sinds 2007 heeft Samsung 20 miljoen touchscreen-telefoons verkocht en ook door LG is deze mijlpaal behaald. Dat komt er dus op neer dat er 40 miljoen Koreaanse touchscreen-telefoons zijn verkocht en dan worden de miljoenen iPhones, Nokia 5800’s en HTC’s nog niet eens meegerekend.

Beide producenten begonnen in 2007 ruim in te zetten op de touchscreen-markt, eerst verpakt als designtoestel, maar later ook in andere segmenten. Samsung begon met de P520 Armani en LG had als eerste de KE850 Prada, maar beide merken kwamen snel met meerdere toestellen, zoals de LG Viewty en de Samsung TouchWiz. Deze twee telefoons waren de eerste grote doorbraken op dit gebied en Samsung heeft dan ook meer dan een kwart van de 20 miljoen verkopen aan de TouchWiz te danken. Ook de Viewty heeft minstens de helft van alle touchscreen-verkopen van LG voor zijn rekening genomen. Nieuwe toestellen zoals de Samsung OmniaHD, LG Viewty Smart en Sony Ericsson Idou moeten ervoor zorgen dat er in 2012 een half miljard touchscreen-telefoons verkocht zijn. Binnenkort zullen wij met een artikel komen waar de afgelopen twee jaar en iets daarvoor in beeld komen wat touchscreen-telefoons betreft, dus vergeet niet binnenkort nog even langs te komen op All About Phones.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters