LG en YouTube werken samen aan 3D-filmdiensten

Dat LG vandaag een 3D-telefoon presenteert wisten we al een tijdje, maar wat kun je daar nu eigenlijk mee doen? Dat antwoord komt ook vandaag: in een persbericht laten LG en YouTube weten dat ze gaan samenwerken aan 3D-content.

LG YouTube

De samenwerking tussen de videosite en de Koreaanse telefoonmaker houdt in dat 3D-filmpjes die met de telefoon gemaakt zijn, naar YouTube kunnen worden gestuurd. En daar zijn ze ook in 3D te bewonderen zonder dat er een speciale bril voor nodig is.

“De Optimus 3D is LG’s nieuwste vlaggenschip op de smartphonemarkt. Het is ons antwoord op twee grote pijnpunten van de huidige 3D-ervaring: beperkte mobiliteit en speciale brillen. De samenwerking met YouTube verzekert dat onze klanten makkelijk 3D-content kunnen maken en zien”, meldde Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile.

Het moet vooral allemaal erg makkelijk zijn. “3D-technologie was tot dusver gereserveerd voor de grote Hollywood-studio’s”, zegt Fransisco Varela van YouTube. “Met de nieuwe LG Optimus 3D kan iedereen overal ter wereld 3D-films schieten, uploaden naar YouTube en ze delen met hun vrienden.”

Daar is op de telefoon natuurlijk wel de nodige power voor nodig, en die is voorhanden, zo belooft LG. De Optimus 3D heeft een ‘tri-dual’ configuratie: dualcore processor, dual-channel en dual-memory.

De Optimus 3D is in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd verkrijgbaar.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters