‘Ook LG komt volgend jaar met flexibele smartphone’

Uit nieuwe geruchten blijkt dat ook LG waarschijnlijk begin volgend jaar zijn eerste flexibele smartphone zal gaan onthullen.

Flexibele smartphones

Samsung is al enkele jaren bezig met een flexibele smartphone. Dan hebben we het dus niet over de gebogen randen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 7, maar echt een scherm dat (volledig) gebogen kan worden. Een gerucht dat gisteravond opdook wijst er op dat LG niet achter wil blijven. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou namelijk ook klaar zijn om begin volgend jaar te beginnen met de commercialisering van flexibele smartphones.

LG

LG is geen nieuwkomer als het om gebogen schermen gaat. De G Flex lijn gebruikt bijvoorbeeld plastic in plaats van glas substraat voor zijn OLED schermen, waardoor het mogelijk is toestel in zijn geheel lichtelijk gebogen is. Gisteren schreven we nog over het gerucht dat het bedrijf begin volgend jaar een nieuw G Flex model uit wil gaan brengen, dus wie weet is dat geen toeval. Ook produceert het bedrijf de OLED panelen voor de Apple Watch en investeerde LG meer dan $1 miljard in de productie van flexibele schermen.

LG G Flex 2
De G Flex 2

Aanwijzingen

We hebben het dus niet over een willekeurig experiment. Dat blijkt ook uit het gerucht dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een van zijn fabrieken in Gumi klaar maakt voor de massaproductie van flexibele OLED schermen. Daarnaast zou het bedrijf zijn opvouwbare smartphones project nu verhuisd hebben van de R&D divisie naar de ontwikkelingsdivisie. Ook heeft LG een contact getekend met IGNIS Innovation, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van schakelschema’s voor flexibele schermen.

MWC 2017

Het moge duidelijk zijn dat LG er helemaal klaar voor is om in de eerste helft van volgend jaar te gaan knallen met flexibele smartphones. Dat is precies wanneer Samsung naar verluidt dan eindelijk zijn “Project Valley” smartphones zal gaan onthullen, dus het is nu al duidelijk dat MWC 2017 een fascinerend spektakel gaat worden.
Bron: ETNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters