‘Ook LG komt volgend jaar met flexibele smartphone’

Uit nieuwe geruchten blijkt dat ook LG waarschijnlijk begin volgend jaar zijn eerste flexibele smartphone zal gaan onthullen.

Flexibele smartphones

Samsung is al enkele jaren bezig met een flexibele smartphone. Dan hebben we het dus niet over de gebogen randen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 7, maar echt een scherm dat (volledig) gebogen kan worden. Een gerucht dat gisteravond opdook wijst er op dat LG niet achter wil blijven. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou namelijk ook klaar zijn om begin volgend jaar te beginnen met de commercialisering van flexibele smartphones.

LG

LG is geen nieuwkomer als het om gebogen schermen gaat. De G Flex lijn gebruikt bijvoorbeeld plastic in plaats van glas substraat voor zijn OLED schermen, waardoor het mogelijk is toestel in zijn geheel lichtelijk gebogen is. Gisteren schreven we nog over het gerucht dat het bedrijf begin volgend jaar een nieuw G Flex model uit wil gaan brengen, dus wie weet is dat geen toeval. Ook produceert het bedrijf de OLED panelen voor de Apple Watch en investeerde LG meer dan $1 miljard in de productie van flexibele schermen.

LG G Flex 2
De G Flex 2

Aanwijzingen

We hebben het dus niet over een willekeurig experiment. Dat blijkt ook uit het gerucht dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een van zijn fabrieken in Gumi klaar maakt voor de massaproductie van flexibele OLED schermen. Daarnaast zou het bedrijf zijn opvouwbare smartphones project nu verhuisd hebben van de R&D divisie naar de ontwikkelingsdivisie. Ook heeft LG een contact getekend met IGNIS Innovation, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van schakelschema’s voor flexibele schermen.

MWC 2017

Het moge duidelijk zijn dat LG er helemaal klaar voor is om in de eerste helft van volgend jaar te gaan knallen met flexibele smartphones. Dat is precies wanneer Samsung naar verluidt dan eindelijk zijn “Project Valley” smartphones zal gaan onthullen, dus het is nu al duidelijk dat MWC 2017 een fascinerend spektakel gaat worden.
Bron: ETNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters