LG G Pad 8.3 gaat 299 euro kosten in Benelux

Vanaf begin november is de LG G Pad 8.3-tablet beschikbaar in de Benelux voor 299 euro. Dat meldt LG in een persbericht.

LG G Pad 8.3 hands-on

De G Pad 8.3 is volgens LG de eerste 8-inch tablet met een full HD-scherm. De tablet koppelt high-end specificaties aan een scherpe prijs. Het gaat om een adviesprijs, de ervaring leert dat die de komende weken nog wel een paar tientjes kan dalen bij de diverse verkooppunten.

Meest bijzondere aspect aan de Androidtablet is het full HD-scherm, dat met een 1920x1200p-resolutie hoog in de boom zit. Het is ook een zogeheten Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm.

De tablet wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 600-processor die op 1,7 GHz is geklokt. De batterij biedt 4600 mAh en dat is volgens LG goed voor een langdurig gebruik. Voor en achter zitten camera’s; de achtercamera biedt een resolutie van 5-megapixel.

All About Phones heeft begin september al met de tablet mogen spelen. Daar maakten wij toen deze video over.

Bron: Persbericht LG Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. luappul -

    "Meest bijzondere aspect aan de Androidtablet is het full HD-scherm, dat met een 1920x1200p-resolutie hoog in de boom zit. Het is ook een zogeheten Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm."

    WUXGA staat alleen maar voor de extra 120 pixels in de hoogte, dus er is geen sprake van "dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm.". Het gaat gewoon om een full-HD scherm met een iets andere beeldverhouding (16:10 i.p.v. 16:9)

    Zeker een veelbelovende tablet, voor een paar tientjes meer dan de Nexus 7 een groter scherm (in bijna gelijke behuizing), aluminium behuizing, IR blaster en een micro-SD slot. Nadeel is de software, maar dat is natuurlijk te fixen als je hem root.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters