LG G Pad 8.3 gaat 299 euro kosten in Benelux

Vanaf begin november is de LG G Pad 8.3-tablet beschikbaar in de Benelux voor 299 euro. Dat meldt LG in een persbericht.

LG G Pad 8.3 hands-on

De G Pad 8.3 is volgens LG de eerste 8-inch tablet met een full HD-scherm. De tablet koppelt high-end specificaties aan een scherpe prijs. Het gaat om een adviesprijs, de ervaring leert dat die de komende weken nog wel een paar tientjes kan dalen bij de diverse verkooppunten.

Meest bijzondere aspect aan de Androidtablet is het full HD-scherm, dat met een 1920x1200p-resolutie hoog in de boom zit. Het is ook een zogeheten Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm.

De tablet wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 600-processor die op 1,7 GHz is geklokt. De batterij biedt 4600 mAh en dat is volgens LG goed voor een langdurig gebruik. Voor en achter zitten camera’s; de achtercamera biedt een resolutie van 5-megapixel.

All About Phones heeft begin september al met de tablet mogen spelen. Daar maakten wij toen deze video over.

Bron: Persbericht LG Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. luappul -

    "Meest bijzondere aspect aan de Androidtablet is het full HD-scherm, dat met een 1920x1200p-resolutie hoog in de boom zit. Het is ook een zogeheten Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm."

    WUXGA staat alleen maar voor de extra 120 pixels in de hoogte, dus er is geen sprake van "dat een veel hogere resolutie zou moeten bieden dan een standaard full HD-scherm.". Het gaat gewoon om een full-HD scherm met een iets andere beeldverhouding (16:10 i.p.v. 16:9)

    Zeker een veelbelovende tablet, voor een paar tientjes meer dan de Nexus 7 een groter scherm (in bijna gelijke behuizing), aluminium behuizing, IR blaster en een micro-SD slot. Nadeel is de software, maar dat is natuurlijk te fixen als je hem root.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters