Originele LG G Watch krijgt geen Android Wear 2.0

De originele LG G Watch is hetzelfde lot beschoren als de eerste Moto 360: het slimme horloge krijgt niet de update naar Android Wear 2.0

Android Wear 2.0

Het voelt goed om als early adaptor als een van de eersten met een nieuw type product aan de slag te gaan. Je kunt aan iedereen in je omgeving demonstreren hoe het werkt, het is tof om nieuwe functies te proberen en je wil misschien je favoriete fabrikant steunen. Helaas heeft dat enthousiasme ook een nadeel dat aan veel eerste generaties van nieuwe producten kleeft: pas de tweede generatie is wat het product in kwestie echt had moeten zijn. Neem bijvoorbeeld de Moto 360, de eerste smartwatch van Motorola.

Moto 360

Het slimme horloge is een goed product, maar de opvolger van de originele Moto 360 kreeg pas hardwarematig enkele essentiĆ«le functies die je nodig hebt om de potentie van Android Wear optimaal te benutten. Dat heeft als resultaat dat de originele Moto 360 nu al niet meer de eerste grote update voor Android Wear ontvangt, Android Wear 2.0. Dat liet Motorola afgelopen week op Twitter weten. Vaak weten fabrikanten pas echt bij de tweede of derde generatie wat consumenten van zo’n nieuw type product willen, waardoor de eerste generatie achteraf gezien gehandicapt is.

LG G Watch

LG G Watch

Nu blijkt dat de originele LG G Watch ook hetzelfde lot beschoren is. Dat betekent dat een van Android’s grootste problemen, fragmentatie, ook Android Wear begint te plagen. Android Wear 2.0 is een grote update voor het besturingssysteem die er onder andere voor zorgt dat apps op zichzelf kunnen draaien, waardoor je dus geen smartphone bij je hoeft te hebben. Erg handig tijdens het hardlopen dus. Daarnaast kan Google’s besturingssysteem nu ook handschrift herkennen, een functie die Apple gisteravond ook aankondigde voor WatchOS 3, het besturingssysteem voor de Apple Watch. Ook is de interface van Android Wear verandert en kunnen ook derde partijen widgets ontwikkelen.

Het is zuur dat de LG G Watch, de Moto 360 en ongetwijfeld vele andere Android Wear smartwatches nu al achtergelaten worden, maar aan de andere kant stelt dat Android Wear ook in staat om sneller te evolueren tot een beter platform. Hopelijk zullen de nieuwere Android Wear smartwatches langer relevant blijven, juist nu het duidelijker is welke kant de markt op gaat qua functies en innovatie. Voor de echte sceptici zijn er gelukkig altijd nog analoge horloges!

Bron: LG

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters