'LG G3 krijgt schermresolutie van 2560×1440 pixels mee'

Volgens de betrouwbare Twitteraar Evan Blass zal LG haar nieuwe vlaggenschip, de G3, uitrusten met een scherm dat over een resolutie van 2560×1440 pixels beschikt. Het toestel moet in mei gaan uitkomen.

Evan Blass, beter bekend als @Evleaks, heeft de onderstaande afbeelding op zijn beruchte Twitter-account geplaatst. Daarin is een xml-lijst te zien met een aantal specificaties van een nog onbekende LG-smartphone. De rugnummer van de smartphone is D850, daar waar de LG G2 als rugnummer D800 heeft. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de D850 de LG G3 zal gaan worden, de opvolger van de G2.

Wat verder opvalt is dat het scherm een resolutie van 2560×1440 pixels mee zal gaan krijgen en daarmee het eerste toestel zal gaan worden dat wereldwijd verkocht zal gaan worden met een degelijke resolutie. Fabrikanten Samsung, Sony en HTC is het vooralsnog niet gelukt om de 1080p barrière te overschrijden met hun vlaggenschepen.

Het ligt voor de hand dat LG de eerste is die een scherm met een dergelijke resolutie in een smartphone zal weten te verwerken. De fabrikant is ’s werelds grootste panelenmaker voor smartphones, tv’s en andere appretuur en ontwikkelt alle schermen zelf. De verwachting is dat de G3 rond mei aangekondigd zal gaan worden en in de zelfde maand wereldwijd de winkels zal gaan bereiken. Het toestel zal naar verluid een 5″-scherm mee gaan krijgen en een quadcore-processor van Qualcomm, vermoedelijk de 801 of wellicht de 805.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters