'LG G3 krijgt schermresolutie van 2560×1440 pixels mee'

Volgens de betrouwbare Twitteraar Evan Blass zal LG haar nieuwe vlaggenschip, de G3, uitrusten met een scherm dat over een resolutie van 2560×1440 pixels beschikt. Het toestel moet in mei gaan uitkomen.

Evan Blass, beter bekend als @Evleaks, heeft de onderstaande afbeelding op zijn beruchte Twitter-account geplaatst. Daarin is een xml-lijst te zien met een aantal specificaties van een nog onbekende LG-smartphone. De rugnummer van de smartphone is D850, daar waar de LG G2 als rugnummer D800 heeft. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de D850 de LG G3 zal gaan worden, de opvolger van de G2.

Wat verder opvalt is dat het scherm een resolutie van 2560×1440 pixels mee zal gaan krijgen en daarmee het eerste toestel zal gaan worden dat wereldwijd verkocht zal gaan worden met een degelijke resolutie. Fabrikanten Samsung, Sony en HTC is het vooralsnog niet gelukt om de 1080p barrière te overschrijden met hun vlaggenschepen.

Het ligt voor de hand dat LG de eerste is die een scherm met een dergelijke resolutie in een smartphone zal weten te verwerken. De fabrikant is ’s werelds grootste panelenmaker voor smartphones, tv’s en andere appretuur en ontwikkelt alle schermen zelf. De verwachting is dat de G3 rond mei aangekondigd zal gaan worden en in de zelfde maand wereldwijd de winkels zal gaan bereiken. Het toestel zal naar verluid een 5″-scherm mee gaan krijgen en een quadcore-processor van Qualcomm, vermoedelijk de 801 of wellicht de 805.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio Metiary -

  Is die hoge resolutie meer een marketingdingetje? Ben eigenlijk wel benieuwd vanaf welke ppi de onderlinge pixels niet meer waarneembaar/te onderscheiden zijn voor het menselijk oog.

  1. Danijel -

   Dit ligt ergens rond de 447 PPI, maar het is afhankelijk van de afstand tot het scherm en de schermgrote. De PPI zegt dus niet alles. Je kunt het wel waarnemen, maar het verschil zelf tussen bijv 1080p en 2k is al bijzonder lastig waar te nemen..

 2. Timboektoe -

  De oppo find 7 wordt 19 maart geintroduceerd en heeft een 5.5 inch scherm met 2560*1440. Naar mijn weten is oppo hiermee de eerste. Huawei en LG volgen later.

  1. Quasimodo -

   Ben benieuwd of Oppo het waar maakt en waar hij zijn schermen inkoopt. Zou zomaar LG kunnen zijn.
   De G3 zou trouwens 5" zijn. Hiermee bereikt de G3 hogere PPI van 587 dan de Oppo.
   Alhoewel de prestaties bijzonder zijn voor beiden toestellen krijg ik er niet een bijzonder gevoel bij.

   1. Timboektoe -

    De G2 is 5.2 inch. Erg onwaarschijnlijk dat de G3 5 inch wordt. Ik denk ook 5.5 inch. Oppo haalt zijn schermen volgens mij vaneen japans fabrikant.

   2. Quasimodo -

    " Het toestel zal naar verluid een 5"-scherm mee gaan krijgen"
    Dan lieg ik met permissie. 😉
    En dan nog weet ik niet wie de leverancier wordt van het scherm.
    Net als dat Apple vaak de eerste is die met de veren van een ander pronkt is dit hoogstwaarschijnlijk ook het geval bij Oppo 😉

   3. gewoon koen of zo -

    Ik denk dat het scherm wel 5.5 inch word want lg heeft een jaar geleden al is zoon scherm getoont. En laatst heeft lg nog de uitspraak gedaan dat de ideale maat scherm tussen de 5 en 6 inch ligt.

  2. Danijel -

   Ha! Ik wist dat die ging komen dus vandaar dat ik het volgende zinnetje in het artikel had gezet: "en daarmee het eerste toestel zal gaan worden dat wereldwijd verkocht zal gaan worden met een degelijke resolutie." 😉

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters