Update: LG brengt toch Android Nougat naar LG G4 na klachten

De pas aangekondigde LG G6 draait standaard op Android 7.0 Nougat en het bedrijf was er ook relatief snel bij met de LG G5. Deze draait namelijk al een aantal maanden op Google’s laatste besturingssysteem. Toch blijkt het niet alleen maar snelle updates te zijn. LG zal naar verluidt geen Nougat-update geven aan de LG G4 en LG V10, twee toestellen van begin- en eind 2015.

Update: Na klachten van consumenten heeft LG toch nog besloten om Android Nougat naar de LG G4 te brengen. Waarschijnlijk komt de update pas in het derde kwartaal naar het toestel van de Koreaanse fabrikant. (Bron)

Een XDA-lid liet weten contact te hebben opgenomen met LG. Het bedrijf heeft gezegd dat de LG G4 en V10 geen update naar Android 7.0 Nougat zullen krijgen. Vervolgens zei het Koreaanse bedrijf dat 6.0 stabiel draait op beide toestellen en er dus geen grote drang is om de telefoons te updaten.

“We decided, we will not service Nougat 7.0. Sorry, and 6.0 is stablized OS for G4”

Hoewel dit artikel specifiek gaat over de Koreaanse versie van het toestel (F500x-modellen), is het onwaarschijnlijk dat we de update wel kunnen verwachten voor het internationale model (H815). Al helemaal niet als je bedenkt dat Korea het thuisland is van LG.

LG G4

De LG is de voorganger van de semi-modulaire LG G5 en is begin 2015 op de markt gekomen. Het toestel heeft een Snapdragon 808-processor met 3GB aan werkgeheugen. De achterkant van de G4 was bijzonder, het had namelijk een leren achterkant. Je had ook de optie om voor een ‘gewone’ plastic achterkant te kiezen. Wij hebben in de tijd dat hij uit kwam het toestel uitgebreid getest en kwamen tot de conclusie dat het een welverdiende negen waard is. In onze beleving was het nadeel aan de G4 van LG de prestaties en de accu. De camera was wel hetgene waar het toestel erg goed in was. Nog steeds trouwens, vinden wij.

Al redelijk snel na de aankondiging van Android 6.0 Marshmallow kregen we te horen dat de LG G4 een van de eerste toestellen zou zijn die deze update zou gaan krijgen. Dit gebeurde ook. Rond oktober van 2015 kreeg de G4 een update naar Android 6.0. Ongeveer hetzelfde heeft LG gedaan met de G5, wat een van de eerste toestellen was die een update kreeg naar Android 7.0 Nougat. Hoewel de G3 ook Android Marshmallow heeft gekregen, in maart het jaar erna, leek het erop dat ditzelfde voor de LG G4 zou zijn, maar dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn. Naar verluidt zal zowel de LG G4 als de LG V10 geen update krijgen naar Android 7.0 Nougat.

LG V10

De LG G4 had een goede camera. Deze camera vonden we ook terug in een nieuwe lijn van het Koreaanse bedrijf, de V-lijn. Het eerste toestel in deze lijn was de LG V10. Deze telefoon heeft eveneens een Snapdragon 808-processor, maar deze keer met 4GB aan werkgeheugen. Een gigabyte extra werkgeheugen ten opzichte van de LG G4 dus.

Ook de LG V10 zal waarschijnlijk geen update krijgen naar Google’s nieuwste besturingssysteem. Het toestel was sinds januari 2016 verkrijgbaar in Nederland. Dit betekent dus dat de telefoon iets meer dan een jaar op de Nederlandse markt is. De V10 van LG is op de markt is gekomen met Android Marshmallow en zal hier dus waarschijnlijk ook op blijven.

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. J.P. -

  Helaas pindakaas heb mijn G4 nog geen 2 jaar. Contact gehad met LG Nederland. Mij is vertelt dat er geen Upgrade komt voor de LG G4 naar Android 7 !!!!! Aangegeven dat ik het onvoorstelbaar vindt dat een toestel in deze prijsklassen dit niet krijgt.

 2. Dirk Digler -

  De G4 is tot nu toe beste telefoon wat ik ooit heb gehad. Het werkt nog steeds probleemloos en maakt geweldige foto’s. Lederen achterkant is nog steeds een eye catcher. Echter denk ik dat Android 7 overbodig is daar Android 6 super stabiel op draait. Vergeet ook niet dat de processor niet de snelste is en dat je geneogen moet nemen met iets wat stabiel is en niet altijd nieuwste van de nieuwste software willen hebben puur voor het nieuwe.

 3. Erik -

  Bullshit wat jullie hier beweren!.
  De LG V10 krijgt eind april Android 7.0 is mij vertelt door een LG medewerker van hun callcenter hier in Nederland!!!. Daarnaast krijgt de LG g4 ook gewoon de update!.. zie de diverse update lijsten!…

  Jullie moeten eerst zelf contact opnemen met LG en dan pas conclusies trekken.

  1. Mark van Woerden -

   Het gaat hier ook om de Koreaanse versie van het toestel (de F550x-modellen) die waarschijnlijk geen Nougat krijgen. Het is dus wel mogelijk inderdaad dat de internationale versie (die jij waarschijnlijk hebt) wél een update krijgt.

   1. Ray -

    Ik heb daar geen vertrouwen meer in. De Nederlandse klantenservice kan alleen maar met weet ik niet antwoorden. En security updates doen ze ook niet aan. Erg slecht allemaal.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters