‘LG G5 krijgt Android 7.0 Nougat-update in november’

Een provider uit Australië heeft laten weten dat het bezig is met het testen van Android 7.0 Nougat op de LG G5. LG heeft met de G4 al bewezen dat de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant relatief snel kan zijn met updates naar de nieuwste Android-versie.

Android 7.0 Nougat

De nieuwste versie van het besturingssysteem van Google heeft in augustus officieel zijn debuut gemaakt. Wat later hebben de meest recente Nexus-toestellen de update naar dit besturingssysteem ontvangen en inmiddels is ook het nieuwste toestel van LG, de V20, standaard voorzien van Android 7.0 Nougat. De LG V20 is nog niet officieel uit in Nederland, het is zelfs nog niet zeker of het toestel ooit naar Nederland komt.

Android 7.0 Nougat brengt verschillende veranderingen en features met zich mee. Zo heeft het een verbeterde Doze-modus, dat al geïntroduceerd is in Android 6.0 Marshmallow. Dit zorgt er voor dat het toestel in diepe slaap gaat als het op tafel ligt. Bij Android 7.0 Nougat gaat het toestel ook in diepe slaap als het in een broekzak of tas zit. Dit zorgt voor een langere batterijduur.

Verder zijn er een aantal visuele veranderingen. Zo zijn er nu knoppen aan het notificatiescherm toegevoegd, om bijvoorbeeld zo sneller Wi-Fi of Bluetooth aan te zetten via dat scherm. Er zijn ook mogelijkheden om ‘custom Quick Tiles’ te maken door derde partijen. Dit heeft de populaire muziek-app Shazam al geïntroduceerd en er zullen waarschijnlijk snel meer apps volgen.

LG G5

De G5 van LG krijgt volgens de Australische provider Optus in november een officiële release van de nieuwste Android-versie. Het is mogelijk dat Australië het eerste land is die Android Nougat uitbrengt op de LG G5. Wel apart is dat Optus niet altijd correct is in de juiste softwareversie. Zo heeft de G3 van LG volgens Optus nog Android 5.0 Lollipop, terwijl dit toestel al enige tijd op Android 6.0 Marshmallow draait. LG heeft zelf nog niets bekendgemaakt over de update naar Nougat.

Optus zegt de nieuwste versie op het toestel al te testen, zo wordt op de website vermeld. Verdere informatie over andere toestellen en de update naar Nougat zijn op moment van schrijven nog niet bekend. Het is wel aannemelijk dat toestellen als de Galaxy S7, HTC 10 en de P9 van Huawei een update krijgen naar Android 7.0, aangezien deze toestellen de meest recente vlaggenschepen zijn van deze fabrikanten.

lg g5 nougat update optus

Beschikbaarheid

Het is nog niet zeker of Android 7.0 Nougat in November naar de LG G5 komt, maar dat het komt is zeker. Volgens deze geruchten is Nougat eerst in Australië beschikbaar, waar LG de update zal gaan testen en eventueel verbeteren. Wij verwachten dat Android Nougat voor de LG G5 nog voor begin 2017 zal komen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Hoesjesmaker onthult meest accurate Galaxy Note 8 renders tot nu toe lees verder

Apple iPhone 8

Acht Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken lees verder

Apple iPhone 8

Apple wil minder afhankelijk worden van Samsung 📱 lees verder

All About Phones Apple iPhone 7 review

Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

Drastische transformatie: check de eerste Samsung Galaxy S8 Active foto’s lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters