De LG G5 is vanaf 29 april in Nederland te koop

Twee maanden na de aankondiging van de LG G5 is het nu dan eindelijk bekend wanneer het innovatieve toestel ook in Nederland te koop is: 29 april.

Bas Dekker
Bas Dekker

LG G5

LG kondigde afgelopen februari de LG G5 aan, een unieke smartphone waarmee het Koreaanse merk het over een andere boeg gooit. De LG G5 onderscheid zich namelijk van andere vlaggenschepen dankzij de zogenaamde ‘Friends’, speciale modules die je in de onderkant van de G5 kunt klikken.

De onderkant van de LG G5, en daarmee tevens de batterij, kan losgekoppeld worden, waar door gebruikers gemakkelijk de batterij kunnen verwisselen of zelfs hele andere modules aan hun smartphone kunnen bevestigen. LG presenteerde eerder bijvoorbeeld al een camera module, waarmee de LG G5 een grotere batterij en een cameraknop krijgt.

Het was tot vandaag echter nog niet precies duidelijk wanneer men in Nederland het nieuwste vlaggenschip van LG kan kopen. We schreven eerder over half april, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Bas Dekker, commercieel directeur bij LG Benelux, heeft vandaag tegenover de Telegraaf bekendgemaakt dat de LG G5 vanaf 29 april in Nederland beschikbaar is.

Modules

Het toestel gaat €699 kosten, maar de prijzen van de afzonderlijke modules zijn nog niet bekend. In het thuisland van het Koreaanse bedrijf is de LG G5 al een groot succes. Volgens Bas Dekker zijn er daar op de eerste dag al meer dan 15.000 toestellen verkocht, en daar komen er nog elke dag ongeveer 10.000 bij.

De LG G5
De LG G5

LG hoopt met het nieuwe toestel de innovatie in de markt terug te brengen, en alleen daarom al is de de smartphone van LG erg interessant. Google is al jaren met een compleet modulaire smartphone bezig, Project Ara, maar LG laat zien dat er ook een gulden middenweg is.

Andere voorbeelden van de zogenaamde ‘Friends’ zijn een digitaal naar analoog converter van Bang & Olufsen, en een gamecontroller die volgens Bas Dekker op dit moment in ontwikkeling is. Onlangs kwamen meer dan 300 ontwikkelaars samen in Zuid-Korea om de mogelijkheden te bespreken, dus je kunt in de nabije toekomst ook meer modules van derde partijen verwachten.

Als je meer wil weten over de LG G5 dan kun je hier onze hands-on met het toestel checken, en in dit artikel kun je meer lezen over de specificaties van het toestel. Hieronder kun je onze top 5 functies van de LG G5 bewonderen.

Bron: De Telegraaf

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters