Meer details over LG G5 dual-camera setup bekend geworden

LG’s nieuwe topmodel, de LG G5, zal volgens de geruchten twee lenzen aan de achterkant krijgen. Inmiddels is er meer bekend over hoe dat eruit gaat zien en bovendien is de datum waarop de telefoon aangekondigd wordt bevestigd.

LG G5 dual-camera

Eerdere geruchten over de LG G5 suggereerden als dat het apparaat twee cameralenzen aan de achterkant zou krijgen. De LG V10 heeft een vergelijkbare opzet aan de voorkant, waarbij tussen de twee camera’s gewisseld kan worden om een normale selfie of een groothoekselfie te maken. De LG G5 zal naar verluidt een 8-megapixelcamera en een 16-megapixelcamera op de achterkant krijgen, waarbij de twee lenzen een wat andere functie krijgen dan bij de V10. Wat dat precies zal worden is nog niet bekend, maar gespeculeerd wordt dat het gaat om een uitgebreide focusfunctie waarbij je achteraf kunt kiezen waar je op focust. Ook dat is niet nieuw: dat deed HTC al eerder in de One M8.

In ieder geval kunnen we nu wel zien hoe de camera’s eruit komen te zien. Daaruit blijkt dat het inderdaad twee duidelijk verschillende lenzen zijn, waarbij de flitser in het midden zit. Onder de bijzondere dual-camera setup zit een vingerafdrukscanner. De beelden komen van een tweetal hoesjesfabrikanten, die hun producten vroegtijdig te koop aangeboden hebben op Amazon. Het gebeurt vaker dat informatie over nieuwe smartphones voortijdig via hoesjesfabrikanten naar buiten komt en vaak blijkt die informatie inderdaad correct.

LG G5 specificaties

LG G5 Day uitnodiging
LG G5 Day uitnodiging

De specificaties van de LG G5 waren al eerder grotendeels gelekt. De twee camera’s aan de achterkant zouden bijgestaan worden door een 8-megapixel selfiecamera. Aan de onderkant van het toestel zul je waarschijnlijk een usb c-aansluiting vinden en met een schermformaat van 5,3 inch wordt de LG G5 iets kleiner dan de G4. De schermresolutie wordt 2560×1440 pixels volgens de geruchten en onder de motorkap zou een Snapdragon 820-chip liggen. De accucapaciteit ligt vermoedelijk op 2800mAh en de accu zal niet meer verwisselbaar zijn.

LG G5 Day

Inmiddels heeft LG uitnodigingen verstuurd voor de ‘LG G5 day’. Tijdens dat evenement op 21 februari zal de G5 aangekondigd worden. LG’s persconferentie zal voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona gehouden worden en begint om 14:00. Dat is enkele uren voordat Samsung zijn Galaxy S7 zal aankondigen; dat evenement zal om 7 uur ’s avonds beginnen.

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters