LG G5 komt met Snapdragon 820-processor

Chipfabrikant Qualcomm heeft min of meer bevestigd dat de LG G5 de Snapdragon 820 als processor krijgt. Dit blijkt uit een Twitter-bericht dat Qualcomm gisteren de deur uitstuurde.

Hierin vertelt Qualcomm dat LG op 21 februari een smartphone presenteert die de Snapdragon 820-chipset gebruikt. Dit is aanstaande zondag en dan presenteert LG zijn nieuwe vlaggenschip, de G5.

Overhitting

LG G5 Snapdragon 820

De voorganger van de Snapdragon 820 is de 810-chipset, deze chip had overhittingsproblemen. LG wilde de 810-chipset gebruiken in de LG G4, maar door de problemen van overhitting hadden zij besloten om de 808-chipset te gebruikt voor de LG G4.

 Zeroth

Deze nieuwe processor werkt onder andere samen met Qualcomms eigen Kyro 64-bitprocessor ‘Zeroth’. De techniek van Zeroth kan leren van de gebruikers. Zeroth kan zien wat de gebruiker wil fotograferen en op basis van die informatie kan de camera de juiste instellingen meegeven om de juiste foto te maken van de persoon of het object.

Specificaties LG G5

Op de Marktplaats van Dubai is de LG G5 te koop aangeboden. Daar kan je zien hoe het nieuwe toestel van LG eruit komt te zien. Naast dat je kunt zien hoe het toestel eruit komt te zien, is er ook veel gelekt over de specificaties. De LG G5 heeft een 5,6-inch scherm met een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. Nu zijn de geruchten bevestigd over de Snapdragon 820-processor en de processor wordt als het goed is ondersteund door 4 GB werkgeheugen. De camera heeft een dubbele 20-megapixelcamera aan de achterkant met een laser autofocus. Het toestel heeft een unibody behuizing, maar de batterij is wél vervangbaar. Dit noemt LG waarschijnlijk Magic Slot dat is bedoeld om accessoires aan het toestel te koppelen.

Magic Slot accessoiresLG G5 Magic Slot

Deze Magic slot is bedoeld om accessoires te koppelen aan het toestel. Volgens Venturebeat is LG een samenwerking aangegaan met Bang en Olufsen om een digital audio chip (DAC) en een cameragrip te ontwikkelen als accessoires voor de Magic Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters