LG G5 komt met Snapdragon 820-processor

Chipfabrikant Qualcomm heeft min of meer bevestigd dat de LG G5 de Snapdragon 820 als processor krijgt. Dit blijkt uit een Twitter-bericht dat Qualcomm gisteren de deur uitstuurde.

Hierin vertelt Qualcomm dat LG op 21 februari een smartphone presenteert die de Snapdragon 820-chipset gebruikt. Dit is aanstaande zondag en dan presenteert LG zijn nieuwe vlaggenschip, de G5.

Overhitting

LG G5 Snapdragon 820

De voorganger van de Snapdragon 820 is de 810-chipset, deze chip had overhittingsproblemen. LG wilde de 810-chipset gebruiken in de LG G4, maar door de problemen van overhitting hadden zij besloten om de 808-chipset te gebruikt voor de LG G4.

 Zeroth

Deze nieuwe processor werkt onder andere samen met Qualcomms eigen Kyro 64-bitprocessor ‘Zeroth’. De techniek van Zeroth kan leren van de gebruikers. Zeroth kan zien wat de gebruiker wil fotograferen en op basis van die informatie kan de camera de juiste instellingen meegeven om de juiste foto te maken van de persoon of het object.

Specificaties LG G5

Op de Marktplaats van Dubai is de LG G5 te koop aangeboden. Daar kan je zien hoe het nieuwe toestel van LG eruit komt te zien. Naast dat je kunt zien hoe het toestel eruit komt te zien, is er ook veel gelekt over de specificaties. De LG G5 heeft een 5,6-inch scherm met een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. Nu zijn de geruchten bevestigd over de Snapdragon 820-processor en de processor wordt als het goed is ondersteund door 4 GB werkgeheugen. De camera heeft een dubbele 20-megapixelcamera aan de achterkant met een laser autofocus. Het toestel heeft een unibody behuizing, maar de batterij is wél vervangbaar. Dit noemt LG waarschijnlijk Magic Slot dat is bedoeld om accessoires aan het toestel te koppelen.

Magic Slot accessoiresLG G5 Magic Slot

Deze Magic slot is bedoeld om accessoires te koppelen aan het toestel. Volgens Venturebeat is LG een samenwerking aangegaan met Bang en Olufsen om een digital audio chip (DAC) en een cameragrip te ontwikkelen als accessoires voor de Magic Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters