‘LG G5 krijgt net als V10 een tweede scherm’

De LG G5 is het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant voor 2016 en inmiddels doen de eerste geruchten over deze smartphone de ronde. De telefoon zou onder andere een innovatieve feature van de V10 krijgen.

Dit meldt VentureBeat op basis van een anoniem persoon die op de hoogte zou zijn van LG’s plannen met de G5. Net als twee van zijn voorgangers, de G3 en G4, krijgt de telefoon een scherm met een quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Verschil met de andere twee telefoons, is dat het toekomstige vlaggenschip niet een schermformaat van 5,5 inch, maar van 5,3 inch zou krijgen. De pixeldichtheid komt daarmee dus een stukje hoger te liggen.

LG G5 second screen

Het tweede scherm van LG, dat debuteerde in de V10, komt volgens de bron ook terug in de LG G5. Hiermee kun je bijvoorbeeld snel notificaties inzien of een app opstarten. LG zou van plan zijn dit extra displaytje in meer van zijn modellen voor 2016 te zetten. Onduidelijk is echter nog om welke smartphones het precies gaat. Het tweede scherm in de G5 krijgt overigens een resolutie van 160×1040 pixels, wat, gezien het formaat van het scherm, zeker niet slecht is.

Overige specificaties

Onder de motorkap gaat de LG G5 waarschijnlijk ook beschikken over moderne hardware. Zo krijgt de telefoon als het goed is de Snapdragon 820-processor van Qualcomm en krijgt hij ter ondersteuning 3 GB werkgeheugen. Net als de G4. De opslagcapaciteit is 32 GB. Aan de achterkant zit een 16-megapixelcamera die met twee lenzen werkt. Ook weer een feature van de LG V10. De selfiecamera maakt 8-megapixelfoto’s.

De batterij van de telefoon krijgt niet heel veel inhoud: 2800 mAh. Ter indicatie: de G3 en G4 hadden allebei een batterij met een inhoud van 3000 mAh en ook van die telefoons is de batterijduur niet uitzonderlijk goed. Tot slot komt er in de telefoon een zogenaamde ‘Magic Slot’ te zitten: een ingang die gebruikt kan worden om verschillende accessoires aan de LG G5 te koppelen. Hoe dit er precies uit gaat zien en hoe het in de praktijk werkt, is echter nog onbekend.

LG G5 release

LG kondigt zijn vlaggenschip doorgaans in de eerste helft van het jaar aan. Waarschijnlijk wordt de LG G5 ergens in april of mei aangekondigd. De prijs van de smartphone is nog onbekend. Waar de G3 scherp geprijst op de markt kwam, was de G4 wat duurder en vielen de verkoopcijfers daardoor enigszins tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters