‘LG G5 krijgt usb type-C-aansluiting’

Het nieuwe vlaggenschip van LG krijgt waarschijnlijk een usb type-C-aansluiting. Dit blijkt uit foto’s van Droid Life. De site heeft foto’s gepubliceerd van de LG G5 in een hoesje. Door het hoesje is niet de hele telefoon goed zichtbaar, maar de foto’s laten wel een aantal belangrijke functies zien.

Het Mobile World Congress is alweer bijna in zicht. Eind februari is het zover, en er worden een aantal grote releases verwacht. De LG G5 is een van de meest geanticipeerde toestellen van de beurs en zal de plaats van de LG G4 overnemen.

Design

Op de foto’s van Droid Life krijgen we al een goed beeld van het toestel. Daarnaast zijn er een aantal aspecten van het toestel die bevestigd worden. Er is onder andere een usb type-c-poort aan de onderkant te vinden en een tweede scherm boven het normale scherm. Verder zitten er twee camera’s aan de achterkant voor 3D-foto’s of achteraf focussen en de volumeknoppen zijn van de achterkant naar de zijkant verplaatst.

Hoesjes-maker

De foto’s zijn waarschijnlijk afkomstig van een hoesjes-maker die een dummy-model heeft gekregen van de fabrikant. Hierdoor kunnen we mooi zien welke delen open gehouden zijn door de hoesjes-maker. Zo is er een opening aan de achterkant voor de camera, maar ook voor een vingerprintsensor. Het lijkt erop dat LG voor de G-serie het design van zijn LG V10 aan gaat houden. Het toestel is niet werkend gezien, er valt dus niet veel over de software te zeggen.

LG G5 specificaties

De LG G5 wordt waarschijnlijk geleverd met een 5,3 inch QHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Daarnaast krijgt de smartphone de nieuwste Qualcomm-chipset, dit is de Snapdragon 820. Deze wordt ondersteund met 3 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Verder wordt de behuizing, in tegenstelling tot de G4, volledig uit aluminium gemaakt. Hiermee komt de G5 op hetzelfde niveau qua bouwkwaliteit als alle andere grote fabrikanten op het moment. De batterijduur zal er wel op achteruitgaan. De G5 krijgt waarschijnlijk een 2800 mAh-batterij. Dit is 200 mAh minder dan de LG G4. Deze zal ook niet te vervangen zijn door de aluminium behuizing.

MWC-beurs

De LG G5 wordt hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd op de MWC-beurs in Barcelona. Wanneer het toestel daadwerkelijk op de markt verschijnt is nog niet bekend. De LG G4 kwam vorig jaar in april uit, we houden er voorlopig rekening mee dat dit ook gaat gebeuren met de LG G5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters